Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

«Να προστατευθεί ο ορεινός όγκος από Βαρδούσια έως Παρνασσό από αιολικά…»

Η Στερεά Ελλάδα σήμερα είναι η πρώτη περιφέρεια της Χώρας σε αριθμό και ισχύ αιολικών πάρκων, συμβάλλοντας στην ενεργειακή αυτονομία της Χώρας και την μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στις ΑΠΕ.

Η κατάσταση αυτή σαφώς έχει επιπτώσεις και σε περιοχές με δάση ή και αλπικά.

Υπάρχει η ανάγκη περιοχές και οικοσυστήματα να διασωθούν, ευθύνη του σήμερα προς τις επόμενες γενεές.

Η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης, έκανε μια πρόταση – που πήρε τη μορφή και Κοινοβουλευτικής Ερώτησης – για το πως περιοχές και οικοσυστήματα από Βαρδούσια έως και Παρνασσό, θα μπορούσαν να ενταχθούν σε προστασία, σε πρώτη τουλάχιστον φάση, στο δίκτυο των «Απάτητων Βουνών».

“Χρειαζόμαστε να κερδίσουμε  χρόνο, ώστε να γίνουν μελέτες και ενέργειες και με τη συνδρομή της Περιφέρεια Στερεάς, για ένα μόνιμο καθεστώς προστασίας των οικοσυστημάτων και περιοχών από Βαρδούσια έως Παρνασσό”, τονίζει η Αφροδίτη Παπαθανάση.

“Θα παρακαλούσα για τη συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς με τους Δήμους που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για τους ορεινούς όγκους, από Βαρδούσια, Γκιώνα, Οίτη, Παρνασσό, συνεργασία που θα μπορέσει να θέσει στρατηγικές και στόχους και για την προστασία της περιοχής και την βιώσιμη ανάπτυξη της”, καταλήγει.

 

H κοινοβουλευτική ερώτηση της Αφροδίτης Παπαθανάση:

ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ ΦΩΚΙΔΑ

The post «Να προστατευθεί ο ορεινός όγκος από Βαρδούσια έως Παρνασσό από αιολικά…» appeared first on STEREA NEWS.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button