Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη χωρίς τη Ρωσία, πρέπει να συνυπάρξουμε»

Η Ρωσία παραμένει μέρος της Ευρώπης, πράγμα που σημαίνει ότι η Δύση πρέπει να αναζητήσει τρόπους ειρηνικής συνύπαρξης με τη Ρωσία, δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ στη γερμανική Die Zeit . Σύμφωνα με δημοσιευμένα αποσπάσματα, ο καγκελάριος είπε ότι «δεν θα υπάρξει ειρήνη χωρίς τη Ρωσία». “Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τη Ρωσία από την Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι μετά τον πόλεμο θα πρέπει να βρούμε νέους τρόπους συνύπαρξης μεταξύ μας. Φυσικά, αυτό συνεπάγεται και ευελιξία από την πλευρά της Ρωσίας”, είπε. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον πολιτικό, οι όποιες συνομιλίες με τη Ρωσία δεν πρέπει να γίνονται πίσω από τις πλάτες των Ουκρανών.
Ενώ τον Απρίλιο του 2022 «υπήρχαν ακόμη δυνατότητες» για τη Ρωσία και την Ουκρανία να συνομιλήσουν απευθείας μεταξύ τους, «αυτό δεν συμβαίνει σήμερα, καθώς η Ρωσία είναι απρόθυμη να διαπραγματευτεί», υποστήριξε ο Nehammer.
Ο Νεχάμερ μιλώντας πριν λίγο καιρό και στη Le Figaro είχε τονίσει μεταξύ άλλων πως «η κατάσταση είναι δύσκολο να επιλυθεί, αλλά η αναβίωση του διαλόγου, σε εύθετο χρόνο, θα είναι απαραίτητη. Θα πρέπει να σκεφτούμε πώς να βάλουμε ένα τέλος στη σύγκρουση», πρόσθεσε. Υπενθυμίζουμε πάντως ότι τον Οκτώβριο του 2022, ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα που απαγορεύει κάθε συνομιλία με τη Ρωσία υπό τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button