Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Παράλογο να στέλνονται τόσα λεφτά στην Ουκρανία χωρίς λογοδοσία»

Κριτική για μια ακόμα φορά στον Τζο Μπάϊντεν άσκησε ο διευθύνων σύμβουλος της
Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ. Αφορμή του δόθηκε από το γεγονός ότι ο Μπάϊντεν επέκρινε το Κογκρέσο για το ότι δεν ενέκρινε περισσότερη χρηματοδότηση για το Κίεβο. Ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι η σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας θα έπρεπε ήδη να έχει τελειώσει.

Σε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter), ο Μασκ στάθηκε στα σχόλια του Μπάιντεν κατά τη συνάντησή του με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς νωρίτερα. O Μπάϊντεν είχε πει ότι η αποτυχία του Κογκρέσου των ΗΠΑ να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία θα ήταν «εξωφρενική» και θα σχετιζόταν με «εγκληματική παραμέληση».

Απαντώντας στην κριτική του Μπάιντεν προς το Κογκρέσο για την Ουκρανία, ο Μασκ δήλωσε ότι «είναι καιρός να σταματήσει η μηχανή κοπής κρέατος», προσθέτοντας ότι αυτό «έπρεπε να είχε γίνει πριν από ένα χρόνο». Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο δισεκατομμυριούχος με έδρα τις ΗΠΑ υποστήριξε επίσης ότι είναι «παράλογο» να στέλνονται «τόσα πολλά χρήματα στην Ουκρανία χωρίς λογοδοσία και χωρίς τέλος».

Η Ρωσία και η Ουκρανία έφτασαν κοντά στη διευθέτηση της σύγκρουσης την άνοιξη του 2022, με την ουκρανική ουδετερότητα να αποτελεί βασικό σημείο στην ημερήσια διάταξη, σύμφωνα με τη Μόσχα. Ρώσοι αξιωματούχοι είπαν ότι η διαδικασία, ωστόσο, εκτροχιάστηκε από τον τότε πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος συμβούλεψε το Κίεβο να συνεχίσει να αγωνίζεται – έναν ισχυρισμό που ο ίδιος αρνείται.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button