Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Λέσβος: Απλήρωτοι παραμένουν οι ιδιοκτήτες από την απαλλοτρίωση εδαφών για τον δρόμο Καλλονής- Σιγρίου

Δεν έχουν πάρει ακόμα τα χρήματα που δικαιούνται ιδιοκτήτες, η ακίνητη περιουσία των οποίων απαλλοτριώθηκε για την κατασκευή του πολύ σημαντικού οδικού δικτύου Καλλονής – Σιγρίου.

Όπως είπαν στην ΕΡΤ Αιγαίου η Ρέα και η Ασπασία Κυρατζή, δικηγόροι που έχουν αναλάβει την  υπόθεση ιδιοκτητών , «αφορά πάνω από 500 ιδιοκτήτες από την Αρίσβη μέχρι το Σίγρι, ενώ η τελευταία απόφαση του δικαστηρίου με την οριστική τιμή μονάδας  δημοσιέυθηκε τον Σεπτέμβρη του 2022. Δεν έχουμε πάρει απάντηση ούτε από ρτο Υπουργείο Μεταφορών που υλοποιεί το έργο ούτε από το Υπουργείο Οικονομικών. Για να ξεμπλοκάρει το θέμα απαιτείται μια πολιτική βούληση».

Ο κ. Γιώργος Καμένος ιδιοκτήτης γης στην περιοχή της Φίλιας είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου «από το δικό μου χωριό αφορά πάνω από 70 ιδιότητες απάντηση μέχρι τώρα δεν έχουμε πάρει. 10 χρόνια μετά που δώσαμε τις περιουσίες μας , ούτε τα χρήματα που δικαιούμαστε έχουμε πάρει, ούτε περιουσία έχουμε. Καλώ τους προέδρους των χωριών, αλλά και τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, αν και δε έχουν άμεσα αρμοδιότητα με το θέμα, να μας στηρίξουν για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Το πολύ σημαντικό έργο του οδικού δικτύου Καλλονής- Σιγρίου , ξεκίνησε το 2013 και μετα από πολλές παρατάσεις, και σκαμπανεβάσματα, αναμένεται να παραδοθεί μέχρι τέλος του χρόνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button