ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Το παραθαλάσσιο χωριό της Μαγνησίας με την απόλυτα ήσυχη και οικογενειακή παραλία

Ο Κάλαμος είναι παραθαλάσσιο χωριό της Θεσσαλίας στο Πήλιο και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Ο Κάλαμος βρίσκεται στο Νότιο Πήλιο και τα ανατολικά παράλια του Παγασητικού κόλπου ανάμεσα σε περιοχή κατάφυτη από ελιές.Απέχει περίπου 25 χλμ. νοτιοανατολικά από τον Βόλο και περίπου 6 χλμ. δυτικά από την Αργαλαστή (έδρα του δήμου).

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση οφείλει την ονομασία του είτε στην παραφθορά της λέξης “κάναλος” δηλαδή του καναλιού που σχηματίζει ο μικρός χείμαρρος του χωριού καθώς ενώνεται με τη θάλασσα, είτε από τα πολλά καλάμια που φυτρώνουν στην ακροποταμιά του. Αποτελεί καλοκαιρινό τουριστικό προορισμό γνωστό για την ομώνυμη παραλία του καθώς και τη γειτονική παραλία Μπελιάν.

Οι ντόπιοι και οι επισκέπτες περιμένουν κάθε χρόνο τη γιορτή της Αγίας Παρασκευής στις 25 Ιουλίου, όπου διοργανώνεται πανηγύρι με ζωντανή μουσική και χορούς.

Ο παραλιακός αυτός οικισμός προσφέρεται για ήσυχες και γαλήνιες διακοπές που θα σας κάνουν να ξεχάσετε το άγχος της πόλης.

Εάν ακολουθήσετε το δρόμο που περνάει μπροστά στην παραλία θα οδηγηθείτε μέσα από ελαιώνες στο Λεφόκαστρο και από εκεί ο δρόμος περνάει μέσα από μικρούς γραφικούς κολπίσκους για ένα ήρεμο μπάνιο στην Άφησσο.

Στον Κάλαμο θα βρείτε μικρά γραφικά ταβερνάκια με υπέροχους μεζέδες και ντόπιο κρασί.

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button