Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Η τεχνολογία AI θα είναι εξυπνότερη από οποιονδήποτε άνθρωπο»

Iσχυροί ηγέτες της τεχνολογίας και άλλα δημόσια πρόσωπα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους πιθανούς κινδύνους της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης εδώ και χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του Έλον Μασκ, ο οποίος δεν έμεινε ποτέ σιωπηλός για το θέμα. Τώρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία θα είναι σύντομα σε θέση να ξεπεράσει ακόμη και τους πιο έξυπνους ανθρώπους. Σε μια  πρόσφατη ζωντανή συνέντευξη στο X, ο δισεκατομμυριούχος μίλησε με τον Nicolai Tangen, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Norges Bank Investment Management, σχετικά με την πιθανή πρόοδο της τεχνολογίας AI.

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι η ταχύτερα εξελισσόμενη τεχνολογία που έχω δει οποιουδήποτε είδους, και έχω δει πολλή τεχνολογία», είπε ο Μασκ. «Η εικασία μου είναι ότι θα έχουμε την τεχνητή νοημοσύνη πιο έξυπνη από οποιονδήποτε άνθρωπο γύρω στο τέλος του επόμενου έτους».

Ωστόσο, η ζήτηση για τσιπ και ηλεκτρική ενέργεια θα μπορούσε να περιορίσει την πρόοδο, είπε. Το 2023, ο Μασκ προέβλεψε ένα χρονοδιάγραμμα πέντε έως έξι ετών πριν από την υπερευφυΐα, αλλά ακολούθησε ένα διάγραμμα ανάπτυξης για το πώς έχει προχωρήσει η τεχνολογία τις τελευταίες δύο και πλέον δεκαετίες, λέγοντας ότι η οπτική απεικόνιση «τα λέει όλα».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button