Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Το Κίεβο μπορούσε να είχε τερματίσει τη σύγκρουση από το 2022!»

Την πεποίθηση ότι αν το Κίεβο ήθελε θα μπορούσε να είχε τερματίσει τη σύγκρουση τον Απρίλιο του 2022 εξέφρασε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Μόσχας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι. Όπως είπε, η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να είχε συμβεί αν πολύ απλά η Ουκρανία  αναγνώριζε το Ντονμπάς και την Κριμαία ως Ρωσικό έδαφος. Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού ηγήθηκε της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης, είπε ότι η Ουκρανία «έχασε την ευκαιρία» να τερματίσει τον πόλεμο και να σώσει «εκατοντάδες χιλιάδες ζωές» στρατιωτών της.

«Μεταξύ των αδιαπραγμάτευτων αιτημάτων μας ήταν η αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία, η αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δημοκρατιών του Ντονμπάς. Η Μόσχα είχε επίσης ένα μακρύ κατάλογο ανθρωπιστικών αιτημάτων σχετικά με την προστασία του ρωσόφωνου πληθυσμού του Ντονμπάς».

«Η Ρωσία δεν έθεσε ποτέ ως στόχο να κατακτήσει την Ουκρανία. Ο κύριος στόχος της στρατιωτικής της επιχείρησης ήταν η προστασία των ρωσόφωνων πολιτών. Ωστόσο, με τη συμβουλή της Δύσης, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι επέλεξε τον πόλεμο», είπε ο Μεντίνσκι.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης, Ντέιβιντ Αραχαμία, επιβεβαίωσε προηγουμένως τις μακροχρόνιες φήμες ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να είχε τελειώσει μετά από μόλις δύο μήνες, εάν το Κίεβο είχε αποδεχθεί το αίτημα της Μόσχας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button