ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Το θερμό καλοκαίρι στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ.

Το σίγουρο είναι πως οι δύο πόλοι στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. φαίνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει κοινή γραμμή πλεύσης

“Βουητό” στη βάση του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο, που θεωρούν πως οι αμφισβητίες διαβάζουν λάθος το εκλογικό αποτέλεσμα της ευρωκάλπης, όταν μάλιστα βάφτηκαν πράσινοι δύο νομοί της Κρήτης, ενώ στις περισσότερες περιοχές το κόμμα ήταν δεύτερο.

Μάλιστα, όπως τονίζουν, όλα αυτά συνέβησαν ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε στάσιμος, με την Αθήνα όμως για το ΠΑΣΟΚ να αποτελεί έναν σκόπελο όσον αφορά στα ποσοστά. Βέβαια, κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που αμφισβητούν ανοικτά τον Νίκο Ανδρουλάκη, θεωρούν πως η τρίτη θέση είναι ήττα, πόσω μάλλον, λέει, που οι μεγάλες απώλειες της Ν.Δ. δεν κινήθηκαν προς τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης, σε συνδυασμό και με τη δήλωση Ανδρουλάκη στην “ΚΡΗΤΗ TV” περί ήττας σε περίπτωση που το κόμμα βρισκόταν στην τρίτη θέση. 

Το σίγουρο είναι πως οι δύο πόλοι στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. φαίνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει κοινή γραμμή πλεύσης, με το “στρατόπεδο” Ανδρουλάκη να επιθυμεί γρήγορες διαδικασίες και τους αμφισβητίες να ζητούν διαδικασίες το φθινόπωρο. Το σίγουρο είναι πως το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά είχε πλούσιο εσωκομματικό ρεπορτάζ με έντονο παρασκήνιο, όπως και τώρα.

Ωστόσο, στο κόμμα δε λείπει και η τρίτη άποψη για να σταματήσουν όλες διεργασίες, δίνοντας μια περίοδος χάριτος στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, υπό τον φόβο να μη βυθιστεί το κόμμα σε μια παρατεταμένη περίοδο εσωστρέφειας που θα μπορούσε να φέρει άσχημες συνέπειες στη συνοχή αλλά και την ενότητα. Το σίγουρο είναι πως το τοπίο θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες με τα σενάρια να έχουν αυτή τη στιγμή τον πρώτο λόγο. 
 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button