ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κρήτη: Με κενά και ελλείψεις «κατεβάζει» σιγά – σιγά «ρολά» η σχολική χρονιά (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Κρήτη: Με κενά και ελλείψεις «κατεβάζει» σιγά – σιγά «ρολά» η σχολική χρονιά (vid)

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, με τους χιλιάδες υποψήφιους και στην Κρήτη, να ετοιμάζονται να  αποχαιρετήσουν τα θρανία και να δώσουν τις  ενδοσχολικές τους εξετάσεις πριν διαγωνιστούν για μια θέση στο πανεπιστήμιο

  • Ζητούν λύση για τα σχολικά κενά με φόντο την επόμενη σχολική χρονιά
  • Αγώνας δρόμου των εκπαιδευτικών και για την ειδική αγωγή
  • Αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις
  • Με δοκιμαστικά στην τελική ευθεία των πανελλαδικών
  • 6.740 οι Κρητικοί υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων

Τα κενά στα σχολεία, ειδικά στην ειδική αγωγή και την παράλληλη στήριξη, «κόβουν το νήμα» της σχολικής χρονιάς, αφού μέχρι και τον Απρίλιο τοποθετούνταν αναπληρωτές για να καλύψουν την έλλειψη εκπαιδευτικών.

Με το σύνολο των αναπληρωτών μόνο για τα δημοτικά σχολεία και μόνο για το Ηράκλειο να ξεπερνά τους 1.500, η κατάσταση όπως εξηγούν οι εκπαιδευτικοί, μόνο υποβάθμιση δημιουργεί στην ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται, την ώρα που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί προκρίνεται η λύση των  αναπληρωτών και όχι των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών.

Η ειδική αγωγή πάντως μοιάζει και φέτος να είναι η μεγάλη πληγή, καθώς μέχρι και λίγο πριν το τέλος των μαθημάτων προκειμένου να βγουν οι ανάγκες με λιγότερους εκπαιδευτικούς, αυτοί μοιράζονταν περισσότερους μαθητές για λιγότερες ώρες.

Εν μέσω αγωνίας των εκπαιδευτικών για την επόμενη χρονιά, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, αρχίζουν ήδη να μετρούν αντίστροφα, αφού στα λύκεια τα μαθήματα ολοκληρώνονται την Παρασκευή. Λίγο περισσότερο θα διαρκέσουν τα μαθήματα για τα γυμνάσια πριν ξεκινήσουν οι ενδοσχολικές τους εξετάσεις ενώ και τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν στις 14 Ιουνίου.

Τα δοκιμαστικά των πανελλαδικών εξετάσεων συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα, με το μηχανισμό ήδη να λειτουργεί χωρίς προβλήματα και στόχο, τις μέρες των εξετάσεων τα παιδιά να λάβουν τα θέματά τους και να γράψουν χωρίς οποιαδήποτε παραφωνία.

Συνολικά οι υποψήφιοι στην Κρήτη είναι 6.740 με τους  5.068 από αυτούς να είναι από τα γενικά λύκεια και 1.672 από ΕΠΑΛ.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button