ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Mε τα Φανάρια Νάξου η Αναγέννηση στα Δύο Αοράκια την Κυριακή

Τι λένε Κρίστοφερ Ραζής και Νικόλα Χαρούνι για την προσπάθεια της ομάδας του Αρκαλοχωρίου…

Τον ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια» Νάξου υποδέχεται η Αναγέννηση στο πρώτο της εντός έδρας ματς για την φετινή σεζόν, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου (17:00), στο κλειστό στα Δύο Αοράκια. Το σύνολο της Αναγέννησης είναι μια νίκη μακριά από το να γράψει ακόμα ένα «χρυσό» κεφάλαιο στην ιστορία του, μιας και με το εντός έδρας ροζ φύλλο, θα μπει με ιδανικό τρόπο στην National League 1. Σε μια κατηγορία με εξαιρετικές δυσκολίες, καθώς το πρωτάθλημα δείχνει άκρως ανταγωνιστικό. 
Αυτό εξήγησε ο αρχηγός της ομάδας Κρίστοφερ Ραζής λίγο πριν την αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Aναγέννησης. Επίσης αναφέρθηκε και στον κόσμο που πέρσι ήταν το «κλειδί» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, λέγοντας ότι περιμένει και φέτος της στήριξη παρά τα… χιλιόμετρα από το Αρκαλοχώρι. 
Από την άλλη πλευρά, ένας από τους πιο πολυσυζητημένους παίκτες του ΑΠΑΣ, ο Νίκολα Χαρούνι έμπλεξε το εγκώμιο της ομάδας μας, όμως εξήγησε πως οι φιλοξενούμενοι θα παλέψουν για το «διπλό» μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης στα 2Αοράκια. 

ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΡΑΖΗΣ: «Θέλουμε να κάνουμε υπερήφανο τον κόσμο»

Η Αναγέννηση δίνει το πρώτο της εντός έδρας μας, μακριά όμως από το «σπίτι» της το Αρκαλοχώρι, πως είναι αυτό για την ομάδα;
«Ο παράγοντας έδρας είναι αυτός που μας έχει βοηθήσει τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό ήταν το… κλειδί για την ομάδα μας, να προστατεύσουμε από την αρχή την έδρα μας. Να γνωρίζει κάθε ομάδα που έρχεται να παίξει στην Κρήτη, ότι έρχεται σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Αυτή τη στιγμή δεν παίζουμε στο σπίτι μας στο Αρκαλοχώρι, ευελπιστούμε όμως ότι με τη βοήθεια του κόσμου θα μπορέσουμε να αισθανθούμε και εδώ όπως στη φυσική μας έδρας». 
Στην πρεμιέρα η ομάδα κατάφερε να κάνει το 1-0 στο πρωτάθλημα και να φύγει από το Παγκράτι με το διπλό, τι σημασία έχει για το σύνολο αυτή η εκτός έδρας νίκη, σε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα όπως είναι αυτό του 1ου ομίλου της National League 1.  
«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που ουσιαστικά στην παρθενική μας εμφάνιση στην National League 1 καταφέραμε να πάρουμε το ροζ φύλλο. Προφανώς και μας δίνει ψυχολογία για την συνέχεια». 
Υπάρχει κάποιος αντίπαλος που να έχεις ξεχωρίσει;
«Θεωρώ ότι θα είναι ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που θα είναι πάρα πολύ δύσκολο κάποιος να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για το τι θα μας φέρει αυτή η χρονιά». 
Ποια είναι η γνώμη σου για τον ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια» Νάξου;
«Με βάση την εικόνα που έχουμε δει από το ματς με αντίπαλο τον ΠΟΚ Έσπερο, είναι μια ομάδα, η οποία παίζει σε πολύ υψηλή ένταση και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι γι’ αυτό το στυλ παιχνιδιού. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να επιβάλουμε εμείς ρυθμό στο ματς, μέσα στην έδρα μας και να φτάσουμε στη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα».
Είσαι πια «παλιός» στην ομάδα, τι είναι αυτό που κάνει την Αναγέννηση να ξεχωρίζει;
«Το κλίμα και στην ομάδα αλλά και με τον κόσμο είναι τρομερό. Από την αρχή η κοινωνία του Αρκαλοχωρίου, σε μια πολύ δύσκολη χρονικά περίοδο για τον τόπο έδειξε έμπρακτα την αγάπη του και στήριξε την ομάδα. Το έχω ξαναπεί ότι πέρσι μας πρόσθεσε επιπλέων… βάρος με την καλή έννοια, καθώς εκπροσωπούμε μια περιοχή με υπερηφάνεια. Έτσι και εμείς θέλουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέσα στο γήπεδο και αυτό θα κάνουμε και στο παιχνίδι με τον ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια». Θέλουμε να κάνουμε υπερήφανο τον κόσμο και όλους αυτούς που αγαπάνε και στηρίζουν την ομάδα». 

Ραζής Χαρούνι

ΝΙΚΟΛΑ ΧΑΡΟΥΝΙ: «Θα παλεύουμε κάθε παιχνίδι μέχρι και το τελευταίο λεπτό»

Τι γνωρίζεις για την Αναγέννηση και που θεωρείς ότι πρέπει ν χτυπήσει η ομάδα σου ώστε να φύγει με το «διπλό» από την Κρήτη.
«Η ομάδα του Αρκαλοχωρίου είναι μια πολύ καλή ομάδα. Έδειξε πολύ καλά στοιχεία απέναντι στο Παγκράτι, το οποίο Παγκράτι είναι εξίσου πολύ καλό. Τώρα για την ομάδα του Αρκαλοχωρίου μπορώ να πω ότι έχει πολύ καλούς παίχτες, όπως ο Ντράσκοβιτς , Κουρέπης , Ραζής και άλλοι. Εμείς είμαστε μια νεανική ομάδα που όταν μπαίνουμε στο γήπεδο δίνουμε το εκατό τις εκατό . Το πως θα… χτυπήσουμε την ομάδα του Αρκαλοχωρίου νομίζω είναι κάτι, το οποίο δεν μπορούμε να πούμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι παλεύουμε κάθε παιχνίδι μέχρι κι το τελευταίο λεπτό». 
Ποιοι είναι οι στόχοι του ΑΠΑΣ στο φετινό πρωτάθλημα; 
«Οι στόχοι του ΑΠΑΣ αυτήν την χρόνια είναι όπως κάθε χρόνια να καταφέρουμε όσο τον δυνατόν να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Όπως λέει και ο Κόουτς Ρουμελιώτης να φτάσουμε εκεί που δεν μπορούμε. Όλοι οι παίχτες της ομάδας έχουν όνειρα και όλοι μαζί προσπαθούμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό». 
Για εσένα είναι η δεύτερη χρονιά στο νησί της Νάξου, πως είναι να αγωνίζεσαι σε μια ομάδα νησιωτική και τι σε έκανε να πεις το «ναι» και να παραμείνεις και φέτος στο σύνολο;
«Ναι είναι η δεύτερη μου χρόνια στην Νάξο. Πήρα την απόφαση να φύγω από τον Έσπερο μετά από 13 χρόνια και να έρθω στην ομάδα του ΑΠΑΣ Τα φανάρια . Είχαμε συζητήσει και προηγούμενες χρονιές με την ομάδα, αλλά πιστεύω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή πέρσι να έρθω στο νησί, καθώς έβλεπα ότι η ομάδα είχε όνειρα και υψηλούς στόχους. Αυτό που με έκανε να κλείσω ξανά στην Νάξο είναι σχεδόν τα πάντα, από τους ανθρώπους τις διοίκησης που μου έχουν δείξει τόση εμπιστοσύνη, μέχρι στον προπονητή που μου έδειξε και αυτός εμπιστοσύνη και βέβαια οι στόχοι της ομάδας που έχουν μπει».
Πέρσι έκανες εκπληκτική χρονιά με τη φανέλα του ΑΠΑΣ, φέτος ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;
«Δεν μου αρέσει να λέω ότι έκανα εγώ καλή χρόνια, είμαι παίχτης που μου αρέσει μέσα από το σύνολο να παίζω καλά. Θέλω να κερδίζω και όπως ξέρουμε το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, όποτε μέσα από την ομάδα μπορείς να τα κάνεις αυτά. Πέρσι η ομάδα έκανε μια πολύ καλή χρόνια κοντράροντας και τον Μυλωνά και την Μύκονο, οι οποίες αυτήν την στιγμή είναι στα φαβορί της  Εlite League. Μέσα από αυτές της χρονιές και της πορείες βγαίνουν και οι καλές αγωνιστικές σεζόν. Στόχος μας και πάλι είναι να καταφέρουμε σαν ομάδα να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button