ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Τουριστικά λεωφορεία: Έστειλαν μήνυμα οι οδηγοί στην κυβέρνηση και προειδοποιούν για κλιμάκωση κινητοποιήσεων (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Τουριστικά λεωφορεία: Έστειλαν μήνυμα οι οδηγοί στην κυβέρνηση και προειδοποιούν για κλιμάκωση κινητοποιήσεων (vid)

Ζητούν οικονομική στήριξη και θωράκιση του μεταφορικού τους έργου

Κυκλοφοριακή αναστάτωση το πρωί στο κέντρο του Ηρακλείου με φόντο την μηχανοκίνητη διαμαρτυρία των Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης.

Ο κλάδος καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, στα δίκαια όπως τόνισαν αιτήματά τους, όπως η εναρμόνιση των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων με εκείνα των ΚΤΕΛ τα οποία είναι μειωμένα στο 50%.

Το ποτήρι της αγανάκτησης ξεχείλισε για τον κλάδο με φόντο και την τεράστια υποκλοπή του μεταφορικού τους έργου, διεκδικώντας ένα ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο καθώς και τη διενέργεια περισσότερων ελέγχων.

Παράλληλα, τονίζουν την ανάγκη επιδότησης για την αγορά καινούργιων λεωφορείων καθώς όπως σημείωσαν ο κλάδος τους δεν έχει επιδοτηθεί ποτέ για την αντικατάσταση του στόλου.

Αφετηρία της μαζικής διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή περισσότερων από 80 τουριστικών λεωφορείων, ήταν το Αεροδρόμιο Ηρακλείου, με κατάληξη την Περιφέρεια Κρήτης, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, προειδοποιώντας με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, εφόσον δεν δρομολογηθούν λύσεις.

Δείτε το βίντεο: 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button