ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Τουρισμός: Συνθήκες εργασιακής γαλέρας με εξάντληση και λιποθυμίες εργαζομένων – Πληθαίνουν τα περιστατικά  (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Τουρισμός: Συνθήκες εργασιακής γαλέρας με εξάντληση και λιποθυμίες εργαζομένων – Πληθαίνουν τα περιστατικά  (vid)

Για πιεστικό περιβάλλον και εξάντληση μέσα στους χώρους εργασίας, υπό το βάρος της εντατικοποίησης, κάνουν λόγο συνδικαλιστές, περιγράφοντας περιστατικά μέχρι και λιποθυμίες εργαζομένων

Επαναλαμβανόμενα είναι τα περιστατικά εξάντλησης εργαζομένων στον τουρισμό, με τις λιποθυμίες να διαδέχονται η μία την άλλη και τους εργαζόμενους υπό την πίεση των συνθηκών να καταρρέουν.

Για εντατικοποίηση που οδηγεί σε εξάντληση τους εργαζόμενους, κάνουν λόγο συνδικαλιστές που εξηγούν ότι από τη μια η έλλειψη εργατικών χεριών και από την άλλη η πρόφαση ότι υπάρχει έλλειψη, έχει δημιουργήσει ένα σκηνικό υπερεργασίας και πάντως συνθηκών που και λόγω του καιρού μετατρέπονται σε εφιάλτη για τους εργαζόμενους.

Όπως την ναυαγωσώστια σε παραλία της Αμμουδάρας πριν από λίγες ημέρες, που λιποθύμησε και που η εργοδότριά της σύμφωνα με καταγγελία της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου ούτε λίγο ούτε πολύ την απείλησε ότι θα την απολύσει.

Δεν θα ανεχτούμε παιχνίδια με την υγεία των εργαζομένων εξήγησαν οι συνδικαλιστές του χώρου που διευκρίνισαν  ότι στη βάση της υπεράσπισής της ασφάλειας στην εργασία, πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι άλλο είναι απαιτητική εργασία και άλλο εξόντωση και πάντως σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με το μισθό ή οποιαδήποτε αύξηση.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button