Διεθνής επικαιρότητα

Τουλάχιστον 200 υποψήφιοι αποσύρθηκαν από τον β’ γύρο των γαλλικών εκλογών

Τουλάχιστον 200 υποψήφιοι έχουν αποσυρθεί μέχρι στιγμής από την ψηφοφορία του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία στο πλαίσιο της συσπείρωσης του ρεπουμπλικανικού μετώπου κατά της άκρας δεξιάς, σύμφωνα με απολογισμό του AFP (Γαλλικό Πρακτορείο).

Η προθεσμία για την απόσυρση των υποψηφίων από την ψηφοφορία της Κυριακής λήγει σήμερα στις 18.00.

Από τις συνολικά 577 μονοεδρικές περιφέρειες της Γαλλίας στις 305 προκρίθηκαν την Κυριακή (30/7) τρεις υποψήφιοι, ενώ σε πέντε εκλογικές περιφέρειες προκρίθηκαν τέσσερις υποψήφιοι.

Δύο υποψήφιοι προκρίθηκαν σε 191 εκλογικές περιφέρειες, ενώ από τον πρώτο γύρο εκλέχτηκαν στην γαλλική Εθνοσυνέλευση 76 βουλευτές, οι οποίοι συγκέντρωσαν πάνω από το 51% των ψήφων. Επίσης από τις 577 μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες του συνόλου της γαλλικής επικρατείας, η ακροδεξιά ήλθε πρώτη στις 297, η Αριστερά στις 159 , η παράταξη Μακρόν στις 70 και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στις 20 περιφέρειες.

Στις άλλες 31 εκλογικές περιφέρειες έρχονται πρώτα άλλα κόμματα, όπου τα περισσότερα τοποθετούνται στην Αριστερά. Σημειώνεται ότι η Αριστερά ήλθε τρίτη σε ψήφους σε 129 εκλογικές περιφέρειες και η παράταξη Μακρόν σε 90 εκλογικές περιφέρειες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button