Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Η νέα επένδυση της BAKEHELLAS για αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (Net Metering)

Η BAKEHELLAS ABEE, δραστηριοποιείται στην παραγωγή προψημένων και κατεψυγμένων αρτοσκευασμάτων και πρόσφατα ολοκλήρωσε επένδυση 12 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή νέου υπερσύγχρονου εργοστασίου με αυτόματες γραμμές παραγωγής, νέα αποθήκη κατάψυξης και σύγχρονης τεχνολογίας Η/Μ εγκαταστάσεις.

Η επένδυση της BAKEHELLAS ολοκληρώθηκε με την εγκατάσταση Φ/Β συστήματος Net Metering ισχύος 483,84KWp στην στέγη του εργοστασίου της εταιρείας στο Σχηματάρι Βοιωτίας. Το έργο κατασκεύασε η GLENSOL ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Η νέα εγκατάσταση Φ/Β αναμένεται να παράγει περίπου 635.000KWh ετησίως, ενέργεια που καλύπτει το 20% της συνολικής ετήσιας ζήτησης.

Έτσι η BAKEHELLAS χρησιμοποιεί ενέργεια φιλική στο περιβάλλον, η οποία καταναλώνεται άμεσα από το εργοστάσιο, χωρίς να υπάρχουν απώλειες μεταφοράς δικτύου.

Η νέα κατασκευή Φ/Β σταθμού αυτοπαραγωγού (Net Metering), είναι αποτέλεσμα του στόχου της εταιρείας να εφαρμόζει τακτικές βιώσιμης ανάπτυξης μειώνοντας το ενεργειακό της αποτύπωμα.

Στον πίνακα που ακολουθεί αναφέρονται τα οφέλη για το περιβάλλον από το Φ/Β σύστημα της εταιρείας.

The post Η νέα επένδυση της BAKEHELLAS για αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (Net Metering) appeared first on STEREA NEWS.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button