Ανατολική Μακεδονία και ΘράκηΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Θόδωρος Μουριάδης: Το «Ανθή Καραγιάννη» χρειάζεται τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ!

Την εκτίμηση ότι για να μπορέσει το «Ανθή Καραγιάννη» να φτάσει σε ένα αξιόλογο επίπεδο και προφανώς να μπορέσει να πάρει άδεια για να φιλοξενήσει αγώνες της SL θα χρειαστεί τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ, έκανε μιλώντας στον Alpha Radio 88.6 ο Θόδωρος Μουριάδης.

Ο Δήμαρχος Καβάλας σχολιάζοντας τις μεγάλες αγωνιστικές φιλοδοξίες του ΑΟΚ, για τις οποίες εκφράζονται φόβοι ότι θα «κοπούν» εξαιτίας της κακής κατάστασης που βρίσκεται τώρα το στάδιο, αφού αρχικά είπε ότι «τις φιλοδοξίες του ΑΟΚ δεν πρόκειται κανείς να τις «κόψει», επισήμανε ότι «σ’ αυτό το σημείο όμως θα πρέπει να πω ότι ο Δήμος Καβάλας δεν έχει, αυτή τη στιγμή, περισσότερα χρήματα να διαθέσει. Συγκεκριμένα φέτος θα έχουμε τις 60 χιλ. ευρώ που είχαν εξασφαλιστεί από τον πρώην  Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και άλλες 100 χιλ. ευρώ από τον νυν Περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη. Μ’ αυτά τα χρήματα θα γίνουν παρεμβάσεις για να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις στο ‘’Ανθή Καραγιάννη’’».

Το πλάνο για τα έργα στο γήπεδο

Στη συνέχεια ο κ. Μουριάδης αναφέρθηκε στις συμφωνίες που υπάρχουν για την υλοποίηση των απαραίτητων βημάτων που θα οδηγήσουν στην κατασκευή στεγάστρου στο στάδιο λέγοντας ότι «έχουμε στο πρόγραμμα μας 35 χιλ. ευρώ για να γίνει η εδαφοτεχνική μελέτη για την τοποθέτηση του στέγαστρου στο γήπεδο. Η συμφωνία που υπάρχει είναι ότι ο Δήμος θα πραγματοποιήσει αυτή τη μελέτη (σ. σ. αποτελεί το ουσιαστικό πρώτο βήμα για την κατασκευή του έργου που είναι απαραίτητο για να αδειοδοτηθεί το γήπεδο για αγώνες SL) και απ’ εκεί και πέρα ο Γιάννης Διαμαντίδης έχει δεσμευτεί ότι θα χρηματοδοτήσει τη στατική μελέτη (σ.σ. το επόμενο βήμα) και τα χρήματα για την υλοποίηση θα τα δώσει η Περιφέρεια ΑΜΘ. Αυτό είναι το πλάνο που υπάρχει. Μακάρι ο Δήμος να είχε περισσότερα χρήματα να επενδύσει. Μακάρι ο ΑΟΚ να «ψηλώσει» περισσότερο, όμως εμείς δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε περισσότερα απ’ αυτά που ήδη έχουμε υποσχεθεί. Επαναλαμβάνω ότι υπάρχει η υπόσχεση από την Περιφέρεια και δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι δε θα κάνουν αυτό για το οποίο έχουν δεσμευτεί»!

1 Εκατ. Ευρώ για το ταρτάν του Στίβου

Ακολούθως αναφέρθηκε σε μια σημαντική παρέμβαση που επίσης είναι απαραίτητη για το στάδιο λέγοντας ότι «χρειάζεται νέο ταρτάν για τον στίβο, το οποίο κοστίζει περί το 1 εκατ. ευρώ. Για να γίνει αυτό, με τις υπάρχουσες συνθήκες, θα πρέπει να βρεθεί κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα γιατί από πουθενά αλλού δεν μπορούν να βρεθούν τα χρήματα. Επίσης, θα πρέπει να πω ότι γνωρίζουμε τις ανάγκες του ΑΟΚ, όμως είμαστε υποχρεωμένοι ως Δήμος να κοιτάξουμε και τις υπόλοιπες αθλητικές υποδομές όπου κι εκεί υπάρχουν μεγάλες ανάγκες».

Για να φτάσει το γήπεδο σ’ ένα αξιόλογο επίπεδο, χρειάζονται …

Κοιτώντας τη συνολική εικόνα των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στην μεγαλύτερη αθλητική εγκατάσταση του Δήμου ο Θόδωρος Μουριάδης είπε ότι «στο «Ανθή Καραγιάννη» χρειάζονται να γίνουν και πάρα πολλά. Όπως η αλλαγή του ηλεκτροφωτισμού με την τοποθέτηση νέων προβολέων με εξοικονόμηση ενέργειας, σοβαρές παρεμβάσεις στα αποδυτήρια και στα δημοσιογραφικά κ.α. Αυτή τη στιγμή για να πούμε ότι η Καβάλα θα διαθέτει ένα γήπεδο (εκτός από το στέγαστρο) το οποίο θα είναι αξιόλογο, χρειάζεται ένα ποσό κοντά στα 3 εκατ. ευρώ! Αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να προκύψουν αν δεν βρεθούν προγράμματα. Πάμε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, μας λένε «δεν έχουμε χρήματα, απευθυνθείτε στην Περιφέρεια. Όμως η Περιφέρεια δεν έχει χρήματα για όλα όσα χρειάζονται κι έτσι μένει το γήπεδο ως έχει…»

Καταλήγοντας επισήμανε ότι «οι εποχές που ο Δήμος έπαιρνε μόνο από τη ΣΑΤΑ (τακτική επιχορήγηση από το Κράτος) για την πόλη της Καβάλας 7,5 εκατ. ευρώ το χρόνο έχουν αλλάξει. Τώρα παίρνουμε 1,2 εκατ. ευρώ για όλον τον Δήμο. Έτσι λοιπόν είμαστε σε αναζήτηση των χρηματοδοτικών εργαλείων μέσω των οποίων θα αναβαθμίσουμε το ‘’Ανθή Καραγιάννη’’».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button