ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Τιμητική βράβευση του εφοπλιστή Αθανάσιου Μαρτίνου για τη δωρεά του στο Νοσοκομείου Καρδίτσας

Εκδήλωση προς τιμήν του εφοπλιστή και μεγάλου δωρητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Αθανάσιου Μαρτίνου πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από τοπικούς φορείς και εργαζόμενους αμφιθέατρο του Νοσηλευτικού μας ιδρύματος κατά την οποία η Διοικήτρια κ. Μαίρη Κουτσιούμπα απένειμε στον δωρητή, τιμητική πλακέτα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, οι βουλευτές κ.κ. Κων. Τσιάρας, Γ. Κωτσός, Ασ. Σκόνδρα και Αρ. Σπάνιας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων. Τέλιος και ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος που εξήραν το εξαιρετικά πλούσιο κοινωνικό έργο που αναπτύσσει ο κ. Μαρτίνος και η σύζυγός του Μαρίνα Μαρτίνου χρηματοδοτώντας έργα υποδομών, στην Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό ακόμα και την Ασφάλεια και την Εθνική Άμυνα αποτελώντας ένα φωτεινό παράδειγμα ανθρώπου που προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει την πατρίδα και τους συνανθρώπους τους.

Την ευγνωμοσύνη της Διοίκησης του Νοσοκομείου Καρδίτσας, στο οποίο ο κ. Μαρτίνος ως διαχειριστής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ έπειτα από παρότρυνση του κ. Τσιάρα, έκανε πέρυσι δωρεά του λαπαροσκοπικού πύργο για τις ανάγκες του χειρουργείου και 50 νοσοκομειακών ηλεκτροκίνητων κλινών σύγχρονης τεχνολογίας, συνολικής αξίας 200.000 ευρώ εξέφρασαν η κ. Κουτσιούμπα και ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φωτ. Σερέτης, ο οποίος με την ευκαιρία αναφέρθηκε στην ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της ανακατασκευής των ΤΕΠ και διαφόρων κλινικών του Νοσοκομείου ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, στο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης για το οποίο προωθούνται οι σχετικές διαδικασίες, ενώ προανήγγειλε και την ένταξη στο νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας έργο αντικατάστασης του μαγνητικού τομογράφου ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, την επαναλειτουργία στο τέλος του μήνα του Κ.Υ. Παλαμά στο χώρο του και την επικείμενη ολοκλήρωση του νέου Κέντρου Υγείας Μουζακίου.

Παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα ο κ. Μαρτίνος ευχαρίστησε όλους για την τιμή που του έκαναν και τόνισε ότι οι χορηγίες στον Τομέα της Δημόσιας Υγείας από ιδιώτες δεν έχουν μόνο υλική, αλλά και ηθική σημασία καθώς ενισχύουμε ηθικά τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό των Νοσοκομείων που σίγουρα παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει το Υπ. Υγείας για το Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Σημειώνεται ότι η προαναφερθείσα δεν είναι η μόνη δωρεά του κ. Μαρτίνου στην περιοχή μας καθώς μέσω της ενεργούς συμμετοχής του στην Ένωση Εφοπλιστών συμβάλει στην ανακατασκευή των σχολείων του Δήμου Παλαμά που έχουν πληγεί από τον Daniel ενώ χρηματοδοτεί και έργο συντήρησης και ανάδειξης του Καθολικού της Ι.Μ. Κορώνης.

Έντονο κοινωνικό έργο σε πολλούς τομείς

Ο Θανάσης Μαρτίνος είναι εφοπλιστής και επενδυτής ακινήτων. Από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι τον Ιούλιο του 2023 που παραιτήθηκε, διετέλεσε Πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους.Κατέχει, επίσης, το οφφίκιο του Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ο ίδιος μαζί με τη σύζυγό του έχουν συστήσει από το 2015 την ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ οργανώνοντας επίσημα το κοινωνικό έργο που είχαν ήδη αναπτύξει σε ατομικό επίπεδο.

Η δράση της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ αναπτύσσεται κυρίως στους ακόλουθους τομείς:

-πραγματοποιεί έργα υποδομών στο χώρο της Υγείας, εκσυγχρονίζοντας και ανακαινίζοντας Κέντρα Υγείας και Νοσοκομειακές Εγκαταστάσεις,

-συμβάλλει στην ανάδειξη και προστασία της Πολιτιστικής Ελληνικής Κληρονομιάς με την αναστήλωση ή αποκατάσταση μνημείων και την υποστήριξη αρχαιολογικών ανασκαφών,

-στοχεύει στη διατήρηση της Θρησκευτικής Κληρονομιάς με έργα συντήρησης και ανέγερσης Ιερών Ναών και Μονών,

-με γνώμονα την ενίσχυση της «δια βίου» μάθησης, υποστηρίζει με δωρεές τη λειτουργία Μουσείων, Βιβλιοθηκών και άλλων Πολιτιστικών Φορέων ή συμβάλλει ενεργά στη δημιουργία νέων,

-ενισχύει την Εκδοτική Δραστηριότητα με σκοπό τη διάχυση της γνώσης,

-επικουρεί οικονομικά την Επιστημονική Έρευνα,

-υλοποιεί Έργα Κοινωνικού και Φιλανθρωπικού χαρακτήρα, στηρίζοντας οικονομικά δράσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής,

-πραγματοποιεί δωρεές σε δημόσιους φορείς και Ν.Π.Δ.Δ. με στόχο την ενίσχυση της Ασφάλειας, Προστασίας των πολιτών και της Εθνικής Άμυνας.

Κωστής Κριτσιάνης / karditsalive.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button