ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Οργή από τους συγγενείς του νεκρού 20χρονου Ορκίτο στις Καλύβες: «Δεν υπάρχει καμία παθολογική κατάσταση» (vid)

Ξέσπασαν χθες στα Δικαστήρια οι συγγενείς του νεαρού ναυαγοσώστη που έχασε τη ζωή του στις Καλύβες – Ελεύθεροι με όρους οι δύο Έλληνες που κατηγορούνται για θανατηφόρες σωματικές βλάβες σε βάρος του άτυχου νέου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες το μεσημέρι, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Χανίων, οι δύο 24χρονοι που κατηγορούνται για θανατηφόρες σωματικές βλάβες σε βάρος του 20χρονου ναυαγοσώστη στις Καλύβες, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. 

Οργισμένοι συγγενείς του άτυχου νέου, που συγκεντρώθηκαν έξω από την Εισαγγελία, ζήτησαν απονομή δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας ότι ο 20χρονος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από πέντε άτομα και απορρίπτοντας το πόρισμα του ιατροδικαστή, που κάνει λόγο για ατύχημα! Στα Δικαστήρια των Χανίων βρέθηκαν το πρωί και εκπρόσωποι κατοίκων και επαγγελματιών των Καλυβών, που κατέθεσαν υπόμνημα στον εισαγγελέα, ζητώντας μέτρα για την αστυνόμευση της περιοχής. 

Ο 24χρονος από το Αγρίνιο και ο 24χρονος από το Μεσολόγγι, που συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά τον θάνατο του νεαρού ναυαγοσώστη, κατηγορούμενοι για πρόκληση θανατηφόρων σωματικών βλαβών, πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή λίγο μετά τις 9 το πρωί. 

Απολογούμενοι, ισχυρίστηκαν ότι δεν ευθύνονται για τον θάνατο του άτυχου νέου. Νωρίς το μεσημέρι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι και φυγαδεύτηκαν από την πίσω πλευρά του Δικαστικού Μεγάρου, για την αποφυγή επεισοδίων. 

Μέσα στον ανείπωτο πόνο τους για τον πρόωρο θάνατο του 20χρονου, μέλη της οικογένειάς του τόνιζαν έξω από την Εισαγγελία πως υπάρχουν μαρτυρίες και οπτικό υλικό που αποδεικνύει ότι το θύμα ξυλοκοπήθηκε βάναυσα

Μέσα στον ανείπωτο πόνο τους για τον πρόωρο θάνατο του 20χρονου, μέλη της οικογένειάς του τόνιζαν έξω από την Εισαγγελία πως υπάρχουν μαρτυρίες και οπτικό υλικό που αποδεικνύει ότι το θύμα ξυλοκοπήθηκε βάναυσα. Ανέφεραν δε πως ένας εκ των πέντε νεαρών που ενεπλάκησαν στον καβγά βιντεοσκοπούσε με το κινητό του. Ισχυρίστηκαν μάλιστα πως αιτία του καβγά ήταν η κλοπή του μισθού του 20χρονου, από το δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο εργαζόταν και διέμενε. 
Ο αδελφός της μητέρας του άτυχου Οργκίτο είπε, μεταξύ άλλων, για το θύμα: «Ήταν μοναχοπαίδι, μεγάλωσε χωρίς πατέρα και η αδελφή μου αυτή τη στιγμή είναι σε απόγνωση. Ξόδεψε τόσο χρόνο και εφόδια για να τον μεγαλώσει και στα 20 του, στα καλύτερα χρόνια του, τον πήραν μακριά μας». 

Οργκίτο

Μέλη της οικογένειας του 20χρονου υποστηρίζουν ακόμα ότι ο νεαρός ήταν υγιής, ότι αθλούνταν από παιδί συμμετέχοντας σε ποδοσφαιρικές ακαδημίες και πως υποβαλλόταν κάθε έξι μήνες σε καρδιολογικές εξετάσεις, οι οποίες ουδέποτε είχαν δείξει ότι έπασχε από καρδιολογικό πρόβλημα. 

«Έχουμε όλες τις ιατρικές εξετάσεις. Δεν υπάρχει αναφορά για καμία παθολογική κατάσταση. Πέντε άτομα χτυπούσαν έναν άνθρωπο. Δεν είναι καν δίκαιο», τόνισε ο θείος του. 

Μέλη της οικογένειας του 20χρονου υποστηρίζουν ότι ο νεαρός ήταν υγιής, ότι αθλούνταν από παιδί συμμετέχοντας σε ποδοσφαιρικές ακαδημίες και πως υποβαλλόταν κάθε έξι μήνες σε καρδιολογικές εξετάσεις

Με βάση το αποτέλεσμα της νεκροψίας, το θύμα αντιμετώπιζε χρόνιο καρδιολογικό πρόβλημα και η κατάσταση στην οποία βρέθηκε τον οδήγησε στον θάνατο. Από τη νεκροψία-νεκροτομή δε διαπιστώθηκαν κακώσεις ή τραυματικές αλλοιώσεις που να αφορούν σε ξυλοδαρμό. Ωστόσο, το πόρισμα αναφέρει: «Οι επιπλοκές του καρδιολογικού νοσήματος από το οποίο έπασχε ο θανών και που οδήγησαν στον θάνατό του, συνδέονται με τον προηγηθέντα διαπληκτισμό και το στρες ή την καταπόνηση του καρδιαγγειακού συστήματος τα οποία προέκυψαν. Δεδομένης όμως της ελαφρότητας και μικρής έκτασης των κακώσεων του τριχωτού της κεφαλής, που ενδεχομένως αφορούν σε βιαιοπραγία εναντίον του και που σε καμία περίπτωση δε θα ήταν σε θέση να επιφέρουν τον θάνατο από μόνες τους, το είδος του θανάτου ταξινομείται από ιατροδικαστικής άποψης ως ατύχημα». 

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία – Μέτρα αστυνόμευσης ζητούν οι κάτοικοι των Καλυβών 

Ο άτυχος νέος κηδεύτηκε προχθές στα Χανιά σε κλίμα οδύνης, με τη μητέρα του να αποχαιρετά απαρηγόρητη τον μονάκριβό της. Με αφορμή το τραγικό περιστατικό, εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και των επαγγελματιών των Καλυβών κατέθεσαν χθες το πρωί υπόμνημα στον εισαγγελέα, ζητώντας μέτρα για την αστυνόμευση της περιοχής. 
«Εμείς οι κάτοικοι και φορείς των Καλυβών εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου, ενός εργαζόμενου ο οποίος ήρθε να βιοποριστεί στον τόπο μας και βρήκε τραγικό θάνατο ένεκα επεισοδίου, μπροστά στα μάτια ντόπιων και επισκεπτών», επισημαίνουν. 

Το υπόμνημα που κατατέθηκε στον εισαγγελέα συνυπογράφουν ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, ο πρόεδρος του Συλλόγου καταστηματαρχών και ο πρόεδρος της αλβανικής κοινότητας Καλυβών. Ζητούν εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στην περιοχή, μετεγκατάσταση του ΚΑΕ Αποκορώνου-Σφακίων ή μικτού κλιμακίου της ΕΛ.ΑΣ. στις Καλύβες, ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος και έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών. 

Συγγενείς Οργκίτο

Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο άτυχος νέος είχε προσληφθεί και εργαζόταν ως ναυαγοσώστης στην πισίνα μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας της περιοχής, παρά το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό του, με βάση το ιατροδικαστικό πόρισμα.
 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button