ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Επίδομα Χριστουγέννων: Ποιοι θα πάρουν επιπλέον 250 ευρώ μαζί με τη σύνταξη

Το επίδομα αναμένεται να λάβουν πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχοι ως ειδική ενίσχυση για την ακρίβεια

Eιδική στήριξη στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά, καθώς και στους συνταξιούχους που δεν έχουν προσωπική διαφορά, αλλά και για τις πολύ χαμηλές συντάξεις, θα περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα, είναι πιθανό να δοθεί αυξημένο επίδομα ειδικά για τους συνταξιούχους της Θεσσαλίας, μετά τις πρωτοφανείς πλημμύρες.

Το επίδομα αναμένεται να λάβουν πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχοι ως ειδική ενίσχυση για την ακρίβεια.

Σύμφωνα με το eleftherostypos.gr, οι μεν συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά και χαμηλή σύνταξη θα πάρουν διπλό επίδομα, ένα για την προσωπική διαφορά και ένα ως Δώρο για τα Χριστούγεννα, ενώ οι συνταξιούχοι χωρίς προσωπική διαφορά, αλλά με χαμηλή σύνταξη, θα πάρουν μόνον το 250άρι.

Δικαιούχοι, αν δεν αλλάξουν τα κριτήρια με τα οποία πληρώθηκε ανάλογο επίδομα πέρυσι τα Χριστούγεννα και το Πάσχα του 2023, θα είναι όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν μηνιαίως σύνταξη (μία ή άθροισμα) ως 800 ευρώ πριν το φόρο, δηλαδή όσοι παίρνουν μικτά μέχρι 851 ευρώ είτε από κύρια είτε μαζί με επικουρική.

Παραδείγματα

Αν πρόκειται για ζευγάρι, τότε θα λαμβάνεται υπόψη και το οικογενειακό εισόδημα από τους δύο συζύγους, το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 1.400 ευρώ το μήνα. Προσοχή όμως, γιατί αν στα 1.400 ευρώ η σύνταξη του ενός εκ των δύο υπερβαίνει τα 851 ευρώ και ο άλλος σύζυγος παίρνει 300 ευρώ από κάποιο ενοίκιο, τότε δεν θα πάρει επίδομα ο σύζυγος που είναι συνταξιούχος, γιατί μπορεί μεν το συνολικό μηναίο εισόδημα να είναι κάτω από 1.400 ευρώ, αλλά η σύνταξή του υπερβαίνει το ατομικό κριτήριο των 851 ευρώ.

Στα κριτήρια είναι και η αντικειμενική αξία των περιουσιακών στοιχείων, η οποία δεν πρέπει να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Για παράδειγμα:

  • Συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 650 ευρώ και 150 ευρώ πριν το φόρο θα πάρει το 250άρι, γιατί έχει άθροισμα 800 ευρώ.
  • Συνταξιούχος με 800 ευρώ και σύζυγος με σύνταξη 700 ευρώ το μήνα δεν παίρνουν το 250άρι, γιατί το συνολικό μηνιαίο εισόδημα είναι πάνω από 1.400 ευρώ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button