Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

“Η Ουάσινγκτον άναψε το πράσινο φως για το τέλος του Ζελένσκυ!”

«Η Ουάσιγκτον έδωσε το πράσινο φως στους εταίρους της να «χτυπήσουν» τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι καθώς έχει γίνει ενοχλητικός», ισχυρίστηκε ο Λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντερ Λουκασένκο κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης την Παρασκευή. Ο Λουκασένκο επεσήμανε τη συνεχιζόμενη διαμάχη σιτηρών μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας ως παράδειγμα αυτής της νέας πολιτικής, σημειώνοντας ότι η Βαρσοβία ήταν ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Ζελένσκι, αλλά τώρα ασκεί έντονη κριτική στον εταίρο της.

Αυτή η αλλαγή συνέβη αφού η Πολωνία, μαζί με την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, απαγόρευσαν μονομερώς την εισαγωγή ουκρανικών σιτηρών παρά το γεγονός ότι η ΕΕ επέλεξε να άρει το εμπάργκο της σε όλο το μπλοκ. Με τη σειρά του, το Κίεβο υπέβαλε διαφωνίες κατά των τριών χωρών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
«Πιστεύετε ότι η Πολωνία ασκεί πίεση στη φτωχή Ουκρανία σήμερα χωρίς λόγο; Όχι, τους έχει δοθεί το πράσινο φως από το εξωτερικό: Πρέπει να απορρίψουμε αυτόν τον Ζελένσκι, τον έχουμε βαρεθεί», είπε ο Λουκασένκο. Σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν επερχόμενες προεδρικές εκλογές και πρότεινε ότι κανείς δεν θα νοιαστεί για τον Ζελένσκι σε αυτό το σημείο. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τόνισε την Παρασκευή ότι η Ουάσιγκτον θα παραμείνει με τον Ζελένσκι καθ’ όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας και ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams θα αρχίσουν να φτάνουν στην Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα.

koliadis_banner

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button