ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Τα ενοίκια τραβούν την ανηφόρα… στα Τρίκαλα – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

«Δύο χρόνια χρειάστηκα για να βρω σπίτι που να μπορώ να πληρώσω» λέει η Ελένη Μ. μιλώντας στο Trikalanews.gr για την μεγάλη περιπέτεια της αναζήτησης σπιτιού να νοικιάσει στην πόλη των Τρικάλων.

«Έχω ακούσει ενοίκια για τριάρια που φτάνουν μέχρι τα 750 ευρώ! Και αναρωτιέμαι αν θα καταφέρουν να τα νοικιάσουν και ποιος θα τα νοικιάσει τα σπίτια αυτά;» μας λέει φανερά προβληματισμένη. Τελικά η ίδιας όπως μας είπε κατάφερε μέσω γνωστής, γνωστού κτλ να βρει σπίτι που να μπορεί να αντέξει οικονομικά αλλά χρειάστηκαν κοντά δύο χρόνια για να καταφέρει.

Τι γίνεται όμως με τις υπόλοιπες περιπτώσεις; Αρκετοί είναι οι Τρικαλινοί που άρχισαν να επιλέγουν ενοίκιο στο χωριό. Περιοχές κοντά στην πόλη, μπήκαν στον χάρτη των ενοικιαστών παρά τις δυσκολίες και το κόστος μετακίνησης.

Υπάρχει όμως και μια ακόμη πιο δύσκολη λύση, την οποία έχουν αρχίσει ήδη να τη σκέφτονται αρκετοί συντοπίτες μας. Άνθρωποι που εργάζονται στον νομό Καρδίτσας και μέχρι σήμερα έμεναν Τρίκαλα, πλέον το ξανασκέφτονται και μετακομίζουν στον όμορο νομό. Μπορεί για παράδειγμα ένα ζευγάρι να εργάζεται σε Τρίκαλα και Καρδίτσα και να επέλεγαν μέχρι σήμερα τα Τρίκαλα ως τόπο διαμονής, πλέον ακόμη και αν έλκουν την καταγωγή τους από εδώ, επιλέγουν Καρδίτσα λόγω χαμηλότερου κόστους ζωής.

Και λογικό μας ακούγεται… Εξάλλου η απόφασή τους στοιχειοθετείται πλήρως και από τους αριθμούς που αφορούν τα ακίνητα.

Ο νομός Τρικάλων καταγράφει αύξηση στις τιμές ενοικίων μόνο στο τελευταίο τρίμηνο κατά 7,30%! Ο νομός Καρδίτσας δεν παρουσιάζει καμία μεταβολή. Βέβαια υπάρχουν και τα χειρότερα της Λάρισας που η αύξηση ξεπερνά το 10%.

Πηγή: trikalanews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button