ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ναυάγιο στην Πύλο: Συγκλονιστικό βίντεο τη στιγμή που το πλοίο πήρε επικίνδυνη κλίση

Στο βίντεο αποτυπώνονται οι κλυδωνισμοί και η αστάθεια του πλοίου λόγω ακριβώς της υπερφόρτωσης και των μετακινήσεων των εκατοντάδων επιβατών

Βίντεο από το πλοίο που βυθίστηκε, τον περασμένο μήνα, στην Πύλο με τους περίπου 700 μετανάστες, ήρθε στο φως της δημοσιότητας το Σάββατο 8 Ιουλίου, και δείχνει την κλίση που είχε πάρει το δουλεμπορικό.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το MEGA, στο βίντεο φαίνεται το πλοίο να γέρνει απειλητικά προς τη μία και την άλλη πλευρά. Το εν λόγω οπτικό υλικό προέρχεται από τις κάμερες του Λιμενικού Σώματος που παρακολουθούσε τις κινήσεις του μοιραίου δουλεμπορικού με τους τουλάχιστον 700 επιβάτες.

Τα πλάνα αυτά έχουν καταγραφεί τις απογευματινές ώρες της 13ης Ιουνίου, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, δηλαδή όταν οι μετανάστες προσπάθησαν να πάρουν κάποια τρόφιμα που τους πέταξαν παραπλέοντα σκάφη, επομένως δεν μπορούν να συσχετιστούν άμεσα με την πιθανότητα απόπειρας ρυμούλκησης του πλοίου, όπως έχουν αναφέρει ότι υπήρξε διάφορα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Έτσι, στο βίντεο αποτυπώνονται οι κλυδωνισμοί και η αστάθεια του πλοίου λόγω ακριβώς της υπερφόρτωσης και των μετακινήσεων των εκατοντάδων επιβατών. Από την έντονη κλίση που παίρνει το πλοίο, οι επιβάτες της αντίστοιχης πλευράς σχεδόν ακουμπούν τη θάλασσα.

Πάντως, τα μέλη του Λιμενικού Σώματος δεν αποδέχονται ότι υπήρξε προσπάθεια ρυμούλκησης του σκάφους και υπογραμμίζουν ότι το εν λόγω βίντεο αποδεικνύει πόσο ασταθές ήταν το πλοίο λόγω του ανθρώπινου φορτίου που υπήρχε πάνω σε αυτό.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button