Διεθνής επικαιρότητα

Τάχθηκε κατά της ακροδεξιάς στη Γαλλία και ο Κιλιάν Εμπαπέ!

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, προκήρυξε εθνικές εκλογές στη χώρα του στις 30 Ιουνίου (θα υπάρχει και δεύτερος γύρος στις 7 Ιουλίου) και το γεγονός αυτό την έχει φέρει στο προσκήνιο της Ευρώπης με την άνοδο του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής να έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία.

Μάλιστα ο Μάρκους Τουράμ κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην ψηφίσουν υπέρ της ακροδεξιάς στις επικείμενες εκλογές, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να τοποθετείται και εκείνος δημόσια, στηρίζοντας τον συμπαίκτη του μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μοιράζομαι τις ίδιες αξίες με τον Τουράμ, είμαστε σε μία καθοριστική στιγμή για την ιστορία της χώρας μας. Εμπιστεύομαι όλους τους Γάλλους, κάθε ψήφος έχει αξία.

Ελπίζω πως θα συνεχίσουμε να είμαστε υπερήφανοι που θα φοράμε αυτή τη φανέλα στις 7 Ιουλίου (σ.σ. διεξάγονται οι επαναληπτικές εκλογές).

Είμαι απέναντι σε κάθε εξτρεμισμό και απέναντι σε όποιον προσπαθεί να χωρίσει. Δε θα πρέπει να κρυφτούμε, προσκαλώ τους νέους να ψηφίσουν», τόνισε ο αρχηγός των «μπλε» ενόψει της πρεμιέρας της Γαλλίας στο Euro 2024 με αντίπαλο την Αυστρία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button