ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Σχεδόν καθημερινές οι τραγωδίες στις κρητικές παραλίες – Έκκληση για αυξημένη προσοχή στην κολύμβηση (vid)

ακρόαση άρθρου

Σχεδόν καθημερινές οι τραγωδίες στις κρητικές παραλίες – Έκκληση για αυξημένη προσοχή στην κολύμβηση (vid)

Και τις επόμενες μέρες, η κατάσταση θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη στις παραλίες καθώς έρχονται τα μελτέμια

Τραγικός ήταν ο απολογισμός μέσα σε μια ημέρα καθώς τρεις συνολικά άνθρωποι ανασύρθηκαν το Σάββατο χωρίς τις αισθήσεις τους σε παραλίες της Κρήτης αλλά και σε πισίνα ξενοδοχείου, με τα απανωτά περιστατικά να προκαλούν έντονο προβληματισμό.

Οι ναυαγοσώστες βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση λόγω των ισχυρών ανέμων που σηκώνουν υψηλό κυματισμό, με τους λιγοστούς λουόμενους να ακολουθούν τις υποδείξεις τους, για την αποφυγή τραγικών καταστάσεων. Και τις επόμενες μέρες, η κατάσταση θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη στις παραλίες καθώς έρχονται τα μελτέμια.

Την ανάγκη να διεξαχθούν σεμινάρια πρώτων βοηθειών σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε παραλίες μη πολυσύχναστες, τονίζουν ναυαγοσώστες σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τα χειρότερα, τους επόμενους καυτούς μήνες του καλοκαιριού.

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν τα απανωτά περιστατικά πνιγμών στην Κρήτη, καθώς χθες τρεις τουρίστες έχασαν τη ζωή τους κάνοντας το τελευταίο μπάνιο σε παραλίες του νησιού αλλά και σε πισίνα ξενοδοχείο.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στη Χερσόνησο, με έναν 45χρονο Πολωνός ο οποίος βούτηξε στη θάλασσα παρά τον έντονο κυματισμό και τους ισχυρούς ανέμους, με το θάνατό του να οφείλεται σύμφωνα με πληροφορίες σε πνιγμό.

Το δεύτερο σημειώθηκε επίσης στη Χερσόνησο, όταν 90χρονος Γάλλος έχασε τη ζωή του κολυμπώντας σε πισίνα, ενώ το τρίτο περιστατικό, σημειώθηκε σε παραλία των Χανίων, με έναν 55χρονο Πολωνό να χάνει τη ζωή του.

Και σήμερα κυματίζει κόκκινη σημαία σε αρκετές παραλίες του νησιού.  Λόγω των ισχυρών ανέμων απαγορεύεται το κολύμπι, με τους λουόμενους να καλούνται να ακολουθούν τις υποδείξεις των ναυαγοσωστών, όπως στην παραλία «Φλωρίδα» Καρτερού.

Ναυαγοσώστες βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση, με φόντο τον έντονο κυματισμό ενώ και το επόμενο χρονικό διάστημα προμηνύεται αρκετά δύσκολο καθώς έρχονται τα μελτέμια.

Ειδικά για τις μη πολυσύχναστες παραλίες όπου καταγράφονται αρκετά περιστατικά, ναυαγοσώστες θα προτείνουν τη διεξαγωγή σεμιναρίων πρώτων βοηθειών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button