ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ηράκλειο: Προχωρούν οι εργασίες του έργου πυροπροστασίας της Αγίας Τριάδας – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν (pics)

Οι σχετικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν προς το τέλος του 2023, όπως εκτιμά ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Γιάννης Δεικτάκης ο οποίος παράλληλα τονίζει ότι το επίμαχο έργο θα «θωρακίσει» την ευρύτερη περιοχή στο ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς, από το επόμενο Καλοκαίρι του 2024!

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την υλοποίηση του σημαντικού έργου αναβάθμισης και ενίσχυσης του υφιστάμενου συστήματος πυρόσβεσης στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, το οποίο αναμένεται να συμβάλλει ουσιωδώς στην αντιπυρική προστασία της ιστορικής συνοικίας η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην προσβασιμότητά της αλλά και αδυναμία στη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων για την αντιμετώπιση φαινομένων πυρκαγιάς.

Φωτ. Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Γιάννης Δεικτάκης

Οι σχετικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν προς το τέλος του 2023, όπως εκτιμά ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Γιάννης Δεικτάκης ο οποίος παράλληλα τονίζει ότι το επίμαχο έργο θα «θωρακίσει» την ευρύτερη περιοχή στο ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς, από το επόμενο Καλοκαίρι του 2024!

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή τεσσάρων υπογείων δεξαμενών τροφοδοσίας σε διάφορες θέσεις στην περιοχή Αγ. Τριάδας στην πόλη του Ηρακλείου, χωρητικότητας περίπου 30 κυβικών η κάθε μία, δικτύου πυρόσβεσης μήκους περίπου 1.600 μέτρων με σωλήνες πολυαιθυλενίου καθώς και εγκατάσταση 20 κρουνών πυρόσβεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη κατασκευάζεται η τρίτη δεξαμενή τροφοδοσίας ενώ απομένει μια ακόμα δεξαμενή, με τα αποτελέσματα του έργου πυροπροστασίας να είναι ορατά το Καλοκαίρι του 2024! Οι σχετικές εργασίες ξεκίνησαν στα τέλη Ιανουαρίου του 2022 ενώ φορέας υλοποίησης του έργου είναι η ΔΕΥΑΗ.

Αναφορικά με το πρόσφατο σπάσιμο αγωγού ύδρευσης στη περιοχή κατά την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών που είχε ως αποτέλεσμα δρόμοι και πλακόστρωτα να πλημμυρίσουν από μεγάλες ποσότητες νερού από τα μεσάνυκτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, προκαλώντας την αγανάκτηση δημοτών, ο κ. Δεικτάκης διευκρινίζει ότι ο ίδιος ενημερώθηκε τηλεφωνικά στη 01.30 τα ξημερώματα από τον αξιωματικό υπηρεσίας της Αστυνομίας και ότι άμεσα ενημέρωσε με τη σειρά του τον Γενικό Διευθυντή της δημοτικής επιχείρησης, ο οποίος μετέβη στις 02.00 τα ξημερώματα στη περιοχή προκειμένου να κλείσει το νερό, το οποίο ωστόσο έτρεχε στους δρόμους μέχρι να αδειάσει ο επίμαχος αγωγός.

Ακόμη, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΗ επισήμανε ότι το σπάσιμο του αγωγού δεν έγινε άμεσα αντιληπτό διότι εκείνη τη στιγμή δεν ήταν… ανοιχτό το νερό στην περιοχή, κάτι που συνέβη λίγες ώρες αργότερα όταν ξεκίνησε η διανομή του νερού, με συνέπεια το νερό να τρέχει… ποτάμι σε γειτονιές στην Αγία Τριάδα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button