ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ηράκλειο: Χάνονται τα 3,5 εκατομμύρια για τη μετεγκατάσταση του καταυλισμού

Σοβαρές επιπτώσεις στο σχέδιο του Δήμου έχει η καθυστέρηση της ψήφισης του Εσωτερικού Κανονισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αποσύρθηκε από τη χθεσινή, τελευταία, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (καθώς αναλαμβάνει η επόμενη δημοτική Αρχή υπό τον νέο δήμαρχο) το θέμα του Εσωτερικού Κανονισμού Διαχείρισης και Λειτουργίας Οργανωμένου Χώρου προσωρινής μετεγκατάστασης του καταυλισμού των Ρομά στα Δύο Αοράκια Νέας Αλικαρνασσού.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ήδη ψηφίσει την απόφαση μετεγκατάστασης του καταυλισμού και το master plan, δηλαδή το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα ανεγερθούν οι οικίσκοι.

Η καθυστέρηση αυτή αναμένεται να έχει γενικότερα επιπτώσεις στο σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου και τη σχετική χρηματοδότηση, καθώς οι προθεσμίες από το υπουργείο Εσωτερικών αλλά και το Εργασίας είναι πιεστικές και σε περίπτωση που δε ληφθεί απόφαση, υπήρχε εξαρχής η περίπτωση να γίνει απένταξη και να μην ευοδωθεί ο σχεδιασμός.

Την ίδια στιγμή, οι φυλές των Ρομά κατέθεσαν υπόμνημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο με τις ενστάσεις τους.

Το θέμα βεβαίως συζητήθηκε στην εκπομπή “Ελεύθερο Σημείο” της ΚΡΗΤΗ ΤV και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μανόλης Βασιλάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση, λέγοντας ότι η μετεγκατάσταση πρέπει να γίνει τώρα ή ποτέ!

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Καλέσαμε τους δύο προέδρους των φυλών, κυρίους Σεραφειμόπουλο και Κατσαρή. Από τη μια μας λένε να βγουν από τις λάσπες και από την άλλη “θέλουμε κοινωνική ένταξη”. Δεν είναι εύκολο να μεταφερθούν 200 οικογένειες εντός πόλης. Θα δημιουργήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες και στη διάρκεια 10ετίας θα μπορούν να ενταχθούν. Κάποιοι επιθυμούν να αποχωρήσουν και να αποζημιωθούν. Έχω εξηγήσει ότι ο Δήμος δε θα βάλει χρήματα στο σχέδιο, αλλά θα είναι ευρωπαϊκά κονδύλια για δρόμους και οικίσκους Α’ ενεργειακής κλάσης. Δεν προβλέπεται να τους δώσουμε χρήματα για να αγοράσουν σπίτι. Αν μπορεί το υπουργείο ή η εταιρεία, δεν μπορώ να σας πω. Ας μιλήσουν με το υπουργείο ή την εταιρεία. Μπορούμε να τους δώσουμε αξιοπρεπέστατες συνθήκες ζωής. Είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πολύ σημαντικό».

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button