Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Συνεχίζεται ο καθαρισμός του Σπερχειού, από τη γέφυρα Παλαιοβράχας, μέχρι τα Λ. Υπάτης

Στα πλαίσια του έργου: «Καθαρισμός, άρση προσχώσεων και αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων ποταμού Σπερχειού από τη θέση γέφυρας Παλαιοβράχας μέχρι τις εκβολές αυτού», συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού της κοίτης του Σπερχειού ποταμού από φερτές ύλες, με αποκατάσταση και ενίσχυση αναχωμάτων. Αποκατάσταση αναβαθμού της γέφυρας, στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Λουτρών Υπάτης και τεχνικών.

Πιο συγκεκριμένα:

Καθαρισμός του ποταμού Σπερχειού: Το έργο περιλαμβάνει τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού από φερτά υλικά, σκουπίδια και κάθε είδους εμπόδια που εμποδίζουν την ομαλή ροή των υδάτων.

Άρση προσχώσεων: Η απομάκρυνση των προσχώσεων που έχουν συσσωρευτεί στο ποτάμι με την πάροδο του χρόνου είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της ροής και τη μείωση των κινδύνων πλημμύρας.

Αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων: Οι εργασίες περιλαμβάνουν την επιδιόρθωση και συντήρηση γεφυρών, αναχωμάτων και άλλων τεχνικών υποδομών που έχουν υποστεί ζημιές λόγω των καιρικών φαινομένων και της διάβρωσης.

Στόχοι του έργου:

  • Ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής.
  • Βελτίωση της ποιότητας των υδάτων και της οικολογικής ισορροπίας του ποταμού.
  • Διατήρηση και αναβάθμιση των υποδομών για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων και των πεζών.
  • Προστασία των περιουσιών και των ζωών των κατοίκων της περιοχής.

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Οι εργασίες θα εκτελούνται με σεβασμό στο περιβάλλον και με τις ελάχιστες δυνατές οχλήσεις για τους κατοίκους και την τοπική κοινότητα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Κ. Σανίδας, δήλωσε: «Ανακοινώνουμε τη συνεχιζόμενη πρόοδο του σημαντικού έργου: «Καθαρισμός, άρση προσχώσεων και αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων ποταμού Σπερχειού από τη θέση γέφυρας Παλαιοβράχας μέχρι τις εκβολές αυτού». Οι εργασίες καθαρισμού της κοίτης του Σπερχειού ποταμού από φερτές ύλες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται αποκατάσταση και ενίσχυση των αναχωμάτων.

Συγκεκριμένα, έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση του αναβαθμού της γέφυρας στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Λουτρών Υπάτης, καθώς και άλλων τεχνικών έργων, τα οποία είναι κρίσιμης σημασίας για την περιοχή μας.

Το έργο αυτό αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Περιφέρεια μας, καθώς αποσκοπεί στην προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους από πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και στη διασφάλιση της περιβαλλοντικής ισορροπίας.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με ζήλο και αφοσίωση για την επιτυχή ολοκλήρωσή του, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ευημερία της τοπικής μας κοινότητας».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button