ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Θέμης Τζήμας: «Οριζόντια πολιτική παρακμή, με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο αδύναμο κρίκο»

«Η παρακμή διατρέχει οριζόντια το πολιτικό σύστημα», υποστηρίζει ο κ. Τζήμας, «αλλά η υπόθεση Κασσελάκη σύντομα θα κάνει την εμφάνισή της και στους άλλους πολιτικούς χώρους»

Ο Θέμης Τζήμας, νομικός, διδάκτορας δημοσίου δικαίου και πολιτικής επιστήμης του ΑΠΘ, μιλάει στον 98.4 για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για κανένα “φαινόμενο”, αλλά για «το αποτέλεσμα μιας 12χρονης παρακμιακής και προσωποπαγούς λειτουργίας ενός κόμματος υποτίθεται της Αριστεράς, που, αντί για πολιτικές από την εποχή του Αλέξη Τσίπρα με την ευθύνη όλου του κομματικού του ιερατείου, μετατράπηκε σε κόμμα προσώπων και αλλαγής κυβερνήτη και όχι πολιτικών για την κοινωνία».

Η εκλογή του Στέφανου Κασελάκη, λέει ο Θέμης Τζήμας, «απλά επικυρώνει την “άλωση” μέσα σε δύο μήνες με διαδικασίες παρακμής, που η ίδια η ηγεσία του κόμματος επέλεξε και η ευκαιριακή βάση των 2 ευρώ επικύρωσε, του πιο αδύναμου κρίκου, και πλέον απόλυτα ελεγχόμενου, του πολιτικού συστήματος, όπως εξελίχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Η παρακμή διατρέχει οριζόντια το πολιτικό σύστημα, υποστηρίζει ο κ. Τζήμας, «αλλά η υπόθεση Κασσελάκη σύντομα θα κάνει την εμφάνισή της και στους άλλους πολιτικούς χώρους».

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button