Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Παίζει με τη φωτιά η Βρετανία, στέλνει στρατεύματα στην Ουκρανία;

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σκοπεύει να αναπτύξει τις δυνάμεις του στην Ουκρανία για πρώτη φορά, σύμφωνα με τα σχέδια που εξετάζει η στρατιωτική διοίκηση, γράφει η «Telegraph» αναφερόμενη στον υπουργό Άμυνας Γκραντ Σαπς.
«Ο Γκραντ Σαπς είπε ότι είχε συζητήσει με τη στρατιωτική διοίκηση για τη μεταφορά του επίσημου εκπαιδευτικού προγράμματος υπό την ηγεσία των Βρετανών στην Ουκρανία αντί να το διεξάγει σε βάσεις στη Βρετανία και σε άλλα μέλη του ΝΑΤΟ. «Επίσης, κάλεσε περισσότερες βρετανικές εταιρείες από τον τομέα της στρατιωτικής βιομηχανίας να ανοίξουν εργοστάσια στην Ουκρανία», αναφέρει το άρθρο.
Όπως είπε ο υπουργός, αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη δυτική Ουκρανία όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, η Βρετανία μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης στρατιωτικής παραγωγής.
«Πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα τελικά να πλησιάσουμε πιο κοντά σε αυτό και να μεταφέρουμε ουσιαστικά την εκπαίδευση στην Ουκρανία», είπε ο Σαπς.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η ανάπτυξη Βρετανών στρατιωτών στην Ουκρανία θα σήμαινε δραματική κλιμάκωση της εμπλοκής του Λονδίνου στη σύγκρουση.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Shaps επισκέφτηκε το Κίεβο την περασμένη εβδομάδα και υποσχέθηκε περαιτέρω υποστήριξη από το Λονδίνο.

koliadis_banner

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button