ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Συναγερμός στο Παρίσι: Εκκενώνεται το Παλάτι των Βερσαλλιών – Αναφορές για επίθεση με μαχαίρι

Συναγερμός στη Γαλλία – Στην εκκένωση των Βερσαλλιών προχωρούν οι Αρχές

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Παλάτι των Βερσαλλιών στο Παρίσι, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε εκκένωση του χώρου λόγω «περιστατικού ασφαλείας». Ένοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν γρήγορα στο ιστορικό κτίριο, προκαλώντας πανικό στους επισκέπτες, που απομακρύνθηκαν άμεσα από το τουριστικό αξιοθέατο.

Η διοίκηση του Παλατιού ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η επέμβαση βρίσκεται σε εξέλιξη και κάλεσε το κοινό να αποφύγει την περιοχή και να ακολουθήσει τις οδηγίες των αρχών. «Οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο. Αποφύγετε την περιοχή και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Μην αναμεταδίδετε ψευδείς πληροφορίες», ανέφερε η επίσημη ενημέρωση.

Παρά το σοβαρό ύφος της επιχείρησης, πηγές της αστυνομίας που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», διαβεβαίωσαν ότι το περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατική απειλή. Ωστόσο, δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για τη φύση της απειλής που οδήγησε στην κινητοποίηση των αρχών.

Το Παλάτι των Βερσαλλιών, γνωστό ως ένα από τα πιο εμβληματικά τουριστικά αξιοθέατα της Γαλλίας, έχει πλούσια ιστορία ως το κέντρο της βασιλικής εξουσίας κατά τον 17ο και 18ο αιώνα. Ήταν η κύρια κατοικία του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΣΤ’ μέχρι την έκρηξη της Γαλλικής Επανάστασης και τον αποκεφαλισμό του το 1793. Σήμερα, οι Βερσαλλίες αποτελούν σημαντικό πολιτιστικό και ιστορικό σύμβολο, προσελκύοντας εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Η επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας τονίζει την αυξημένη επιφυλακή στη Γαλλία, ιδιαίτερα σε χώρους υψηλού συμβολισμού και συγκέντρωσης πλήθους, εν μέσω μιας ευρύτερης ανησυχίας για την ασφάλεια. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button