ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ηράκλειο: Έκρηξη οργής προκάλεσε το συρρικνωμένο ωράριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο – Τεράστιες οι ουρές αναμονής και εικόνες συνωστισμού (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έκρηξη οργής προκάλεσε το συρρικνωμένο ωράριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο – Τεράστιες οι ουρές αναμονής και εικόνες συνωστισμού (vid)

Έκρηξη οργής για το νέο συρρικνωμένο ωράριο που τέθηκε σε ισχύ, στο Αρχαιολογικό Μουσείου Ηρακλείου, καθώς παρά την ενίσχυση με αρχαιοφύλακες, οι ελλείψεις σε προσωπικό παραμένουν μεγάλες, με συνέπεια ο αρχαιολογικός χώρος να κατεβάζει ρολά στις 3 το μεσημέρι για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, ενώ κάθε Τετάρτη, ανοίγει τις πύλες του, το μεσημέρι, αντί για τις 8 το πρωί

  • Στέκονται μπροστά στις κλειστές πόρτες του Αρχαιολογικού Μουσείου
  • Εικόνες ντροπής σε ένα από τα πιο σημαντικά Μουσεία της Ευρώπης
  • Ασανσέρ εκτός λειτουργίας και προβληματικά κλιματιστικά
  • Μόνο για δύο μάρες ανοικτό το Μουσείο μέχρι το βράδυ
  • Μάστιγα για το Αρχαιολογικό η έλλειψη προσωπικοί
  • Έτοιμοι να αντιδράσουν δυναμικά οι ξεναγοί για τις κλειστές πόρτες στο Μουσείο

Εικόνες που δυσφημούν τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό μας, καταγράφονται στο δεύτερο σε επισκεψιμότητα, μετά την Ακρόπολη, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου καθώς τέθηκε σε ισχύ το νέο… συρρικνωμένο ωράριο, με το Μουσείο να κλείνει για 4 ημέρες τη βδομάδα στις 3.00 το μεσημέρι αντί για το βράδυ, με τη δύση του ηλίου.

Το πρώτο ΣΟΚ, καταγράφηκε χθες, καθώς οι πόρτες του άνοιξαν στη 1:30 το μεσημέρι αντί στις 8:00 το πρωί, αιφνιδιάζοντας τουρίστες, ξεναγούς και φορείς του τουρισμού, ενώ το μεσημέρι σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές αναμονής και εικόνες συνωστισμού.

Γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι, σχολίασαν ξεναγοί οι οποίοι καυτηρίασαν και τις εικόνες ντροπής που επικρατούν στις τουαλέτες και σε άλλους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου λόγω της έλλειψης καθαριότητας, καθώς όπως υποστήριξαν δεν υπάρχουν καθαρίστριες.

Mouseio

Προβλήματα καταγράφονται και με τα κλιματιστικά, ενώ σε ότι αφορά το ασανσέρ, αυτό δεν λειτουργεί εδώ και αρκετούς μήνες.

Μόνο για δύο ημέρες τη βδομάδα, το Αρχαιολογικό Μουσείο λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ, με τους ξεναγούς να αφήνουν αιχμές και για την κατάργηση του ενιαίου εισιτηρίου με τις Αρχαιότητες της Κνωσού.

Μετά τη πρόσληψη φυλάκων, οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι αισθητές ενώ σε σύγκριση με πέρυσι, οι φύλακες είναι λιγότεροι κατά 18 άτομα, παρά το γεγονός ότι οι ανάγκες σε προσωπικό είναι πολύ μεγαλύτερες. Η δυσλειτουργία στο ωράριο συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά, με ξεναγούς να προειδοποιούν με κλιμάκωση των αντιδράσεων τους, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button