Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

“Ημέρες Βιβλιοδετείων” στη Μυτιλήνη (βίντεο)

Οι “Ημέρες Βιβλιοδετείων”, μετά από καιρό απουσίας επέστρεψαν για τρίτη χρονιά σε Μυτιλήνη, Αθήνα και τα Μεσόγεια. Το Σαββατοκύριακο 25-26 Νοεμβρίου 2023, από τις 11.00 έως τις 17.00 τα βιβλιοδετεία ήταν ανοικτά στους φίλους του βιβλίου, με την Tortuguita στη Μυτιλήνη να υποδέχεται το βιβλιόφιλο κοινό.

Συνολικά επτά βιβλιοδετεία υποδέχθηκαν τους επισκέπτες στα εργαστήριά τους και τους ξενάγησαν στα μυστικά αυτής της αρχαίας τέχνης.

Η A.R.A. Ελλάδας (les Amis de la Reliure d’Art, Φίλοι Βιβλιοδετικής Τέχνης) προσκάλεσε το βιβλιόφιλο κοινό όπου γνώρισε από κοντά τους βιβλιοδέτες και την τέχνη της βιβλιοδεσίας, περιεργάστηκε εργαλεία και υλικά, διαπίστωσε το εύρος των εργασιών του τεχνίτη, και απάντησε στο ερώτημα: Μα πώς φτιάχνεται ένα βιβλίο;

Η A.R.A. Ελλάδας είναι μια ομάδα ανοιχτή σε όσους αγαπούν ή ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν την τέχνη της βιβλιοδεσίας. Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1996 με διοργάνωση εκθέσεων, επισκέψεων, εκδρομών και άλλων δράσεων. Σκοπός της είναι η διάδοση της τέχνης της βιβλιοδεσίας στο ευρύ κοινό. Αδελφά σωματεία λειτουργούν σε Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία και Καναδά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button