ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Δήλωση Μανόλη Χνάρη Βουλευτή Ρεθύμνης και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

«Για ακόμα μία φορά κατώτερη των προσδοκιών η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων»

Με μεγάλη καθυστέρηση ολοκληρώθηκε η καταβολή των άμεσων ενισχύσεων 2023 (συνδεδεμένες, οικολογικά σχήματα, υπόλοιπα βασικής) από πλευράς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τα ποσά, τα οποία καταβλήθηκαν στους δικαιούχους, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά τα οποία αναφέρονταν στο Στρατηγικό Σχέδιο της χώρας μας, για τη Νέα ΚΑΠ και είναι πολύ κατώτερα των προσδοκιών του Αγροτικού κόσμου.

Ένα ΣΣ το οποίο σχεδίασε, ενέκρινε και φέρει την αποκλειστική του ευθύνη, το «επιτελικό κράτος» της Κυβέρνησης της ΝΔ, το οποίο έχει αλλάξει 4 Υπουργούς και 5 προέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Παρ’ ότι ελάχιστοι έχουν  καταλάβει τη στρατηγική στόχευση του συγκεκριμένου Σχεδίου, θα ήταν πολύ σημαντικό να ενημερωθεί επιτέλους ο αγροτικός κόσμος, που οφείλεται η αποτυχία του, που επέφερε μειώσεις χρημάτων στα οικολογικά σχήματα, από 30 εως και 50%, σε σχέση μ’ αυτά που ανέμεναν.

Εκτός των περικοπών, μεγάλο μέρος παραγωγών, έχει μείνει απλήρωτο για το καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων.

Είναι πλέον απ’ όλους κατανοητή, η ανικανότητα και η  ανεπάρκεια της κυβερνητικής πολιτικής, ανεξάρτητα της μόνιμης προσπάθειας του Υπουργού για άλλοθι στα σαλόνια των Βρυξελλών, αποκρύπτοντας τις πραγματικές τους ευθύνες.

Το ΠΑΣΟΚ, η παράταξη που στηρίζει και στηρίζεται από τον Αγροτικό κόσμο, έχει ήδη καταθέσει προτάσεις για την τροποποίηση του αποτυχημένου Στρατηγικού Σχεδίου, προς όφελος παντα των ανθρώπων της παραγωγής, που σε αντίξοες συνθήκες αγωνίζονται για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής επάρκειας της χώρας και της Ευρώπης.
 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button