ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Αντιδρούν για το φορολογικό νομοσχέδιο – Στους δρόμους στις 22 Νοέμβρη

Οι οικονομολόγοι προχωρούν σε εκλογές στις 10 Δεκέμβρη

Την αντίδρασή τους στο φορολογικό νομοσχέδιο εκφράζουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη της παράταξης “Πανεπιστημονική Οικονομολόγων” (ΔΠΚ-Ο/ΤΑΚ), που καλούν σε διαμαρτυρία την Τετάρτη 22 Νοέμβρη, με σκοπό τη μη ψήφισή του.

Παράλληλα, γνωστοποιούν ότι οι οικονομολόγοι προχωρούν σε εκλογές στις 10 Δεκέμβρη.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, την ώρα που δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, το σύνολο των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων είναι “στα κάγκελα” ενάντια στην πολιτική της ΕΕ που τους εξοντώνει και κρίκος αυτής θα είναι και τα τεκμήρια, η πλειοψηφία της Κεντρικής Διοίκησης (ΚΔ) του ΟΕΕ… υποκλίνεται στην κυβερνητική πολιτική μη αποδεχόμενη να συζητήσει και να καταδικάσει το επερχόμενο νομοσχέδιο, που είναι κόντρα ακόμα και στη δική της πάγια πρόταση για φορολόγηση στη βάση έσοδα μείον έξοδα. Στη συνεδρίαση της ΚΔ της 13/11, στην πρόταση της Πανεπιστημονικής να συζητηθεί το επικείμενο εξοντωτικό φορολογικό νομοσχέδιο, ΔΗΚΙΟ (ΝΔ) – ΠΔΣΟ (ΠΑΣΟΚ) απάντησαν με απύθμενη προκλητικότητα “θα συζητήσουμε όταν θα έχουμε το νομοσχέδιο στα χέρια μας”! Βασικός στυλοβάτης τους σε αυτή τη θέση και η ΠΟΦΕΕ, η οποία κατά τα άλλα θέλει να εκπροσωπεί τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές!

Με τον τρόπο αυτό γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τον αναβρασμό, την ανησυχία που ήδη υπάρχει σε μεγάλο μέρος των αυτοαπασχολουμένων για τον κίνδυνο του αφανισμού τους. Και αυτό είναι φανερό ήδη εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα στους αυτοαπασχολούμενους λογιστές αφού mydata σε συνδυασμό με τη συνυπευθυνότητα, τη δέουσα επιμέλεια (ν.4557/2018), και το flat tax λόγω τεκμηρίων σημαίνει αφανισμός.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, προχωρά αποφασιστικά για τη διασφάλιση των «ματωμένων πλεονασμάτων» σε βάρος του λαού. Τα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε λειτουργούν συνδυαστικά προκειμένου να σφίξουν ασφυκτικά τον κλοιό γύρω από τη μικρή αυτοαπασχόληση, σε όλους τους κλάδους: ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα 10.920 ευρώ για όλους, προσαυξημένο μάλιστα κατά 10% ανά τριετία άσκησης του επαγγέλματος, υποχρεωτική επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών (μέσω POS κ.λπ.), πιο συστηματική αξιοποίηση των δεδομένων του mydata για φοροκυνηγητό, οικονομική επιβράβευση καταδοτών για μη έκδοση αποδείξεων από επαγγελματίες (μέσω της πλατφόρμας «appodixi»), κα.

Δεν μας προκαλεί εντύπωση καθώς, οι θέσεις που έχει υιοθετήσει η πλειοψηφία της ΚΔ τα τελευταία χρόνια, διακατέχονται από τη λογική της “πάταξης της φοροδιαφυγής”, δηλαδή το ανελέητο φοροκυνηγητό σε αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες αφήνοντας στο απυρόβλητο τις 58 ειδικές φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, τους αναβαλλόμενους φόρους για τους τραπεζίτες, τα δωράκια για τους καναλάρχες, τα φορολογικά κίνητρα για τους «στρατηγικούς» επενδυτές, την εξασφαλισμένη φορολογική ασυλία των επιχειρηματικών κολοσσών, μέσα από τις τριγωνικές συναλλαγές, τις offshore εταιρείες κ.λπ.

ΔΗΚΙΟ (ΝΔ) – ΠΔΣΟ (ΠΑΣΟΚ) – ΠΟΦΕΕ με τη στήριξη και των άλλων δυνάμεων της ΚΔ (με επιμέρους διαφοροποιήσεις) είναι και οι δυνάμεις που από κοινού μπήκαν μπροστά για το στήσιμο των ψηφιακών εργαλείων μεταξύ αυτών και το mydata που σχεδίασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και χρησιμοποιεί τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ για να ελέγξει ασφυκτικά τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες.

Η Πανεπιστημονική τα προηγούμενα χρόνια με συνέπεια στήριξε τα αιτήματα των αυτοαπασχολουμένων για θέσπιση αφορολόγητου στα 12.000ευρώ, αλλά και μέτρα συνολικά για την προστασία του εισοδήματός τους. Αντιτάχθηκε στο mydata από τη σκοπιά ότι η τεχνολογία πρέπει να διευκολύνει τη ζωή των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων και του λαού και όχι να την κάνει χειρότερη.

Ήδη, η πρώτη απάντηση δόθηκε στις 8 Νοέμβρη, με τις μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Ο αγώνας θα συνεχιστεί με την πλατιά κοινή σύσκεψη τη Δευτέρα 20/11 (7μμ αίθουσα ΠΑ.Σ.Α.Σ. ΔΕΗ, 5ος όροφος, Αριστοτέλους 11 – 15), και στο μεγάλο συλλαλητήριο την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου!

Για να μην περάσει το εξοντωτικό φορολογικό νομοσχέδιο. Για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των μικρών αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών επιστημόνων.

— Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης.

— Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος.

— Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.

— Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές.

— Τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία να είναι η μοναδική πηγή προσδιορισμού κάθε φορολογίας

— Δραστική μείωση των αυτοτελών προστίμων τουλάχιστον στο 1/3 του σημερινού ορίου

— Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, στην υγεία στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας

— Άμεση απενεργοποίηση του ν. 4557/2018 με την προοπτική της κατάργησής του. Ανάκληση των εντολών ελέγχου. Καμία επιβολή προστίμου για το Ν. 4557/2018

— myDATA: Αποστολή στην ΑΑΔΕ μόνο των εσόδων. Καμιά σκέψη για επιβολή προστίμων.

 

Στις 10 Δεκέμβρη καταδικάζουμε με την ψήφο μας, τους εκπροσώπους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο ΟΕΕ, που είναι συνεταιράκια στη διοίκηση του Επιμελητηρίου και στην ιδεολογική, πολιτική και πρακτική στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ψηφίζουμε με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα, ενισχύοντας αποφασιστικά την Πανεπιστημονική!».

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button