ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΟΥ πραγματοποιούν τη Δευτέρα οι φοροτεχνικοί του Ηρακλείου – Στο πλευρό τους και οι έμποροι

Οι φοροτεχνικοί αντιδρούν στη θεσμοθέτηση του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, που έχει, όπως λένε, ως συνέπεια την «οριζόντια και άδικη φορολογική επιβάρυνσή τους»

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου (ΕΦΕΕΗ) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) αντιδρώντας στον Ν. 5073/2023, με τον οποίο θεσμοθετήθηκε τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, που έχει ως συνέπεια την «οριζόντια και άδικη φορολογική επιβάρυνσή» τους, όπως λένε, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ΔΟΥ Ηρακλείου τη Δευτέρα 17 Ιουνίου (ημέρα κατά την οποία θα κατατεθούν στο Ανώτατο Δικαστήριο Αιτήσεις Ακυρώσεως κατά του Ν. 5073/2023) και ώρα 12 το μεσημέρι.

Με ανακοίνωσή της η ΕΦΕΕΗ καλεί τα μέλη της «να συμμετέχουν στη συγκέντρωση, ως ένδειξη διαμαρτυρίας σε ένα άδικο μέτρο που οδηγεί, κατά παράβαση του Συντάγματος, στον αφανισμό χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες.

Διεκδικούμε:

– Την κατάργηση του Ν. 5073/2023

– Τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία να είναι η μοναδική πηγή προσδιορισμού κάθε φορολογίας

– Την παράταση προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως την 30ή/9/2024».

Την ανακοίνωση-πρόσκληση σε διαμαρτυρία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας της Ένωσης κ. Χριστοφοράκης Δημήτρης και κ. Καλιτσουνάκης Βασίλης και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. Καρτσωνάκης Άλκης, Λειβαδιωτάκης Νικόλαος, Μαυραντωνάκης Κων/νος, Σταυρουλάκης Κων/νος και Χατζημανώλη Ουρανία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button