Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Στόχος, να …αφανίσουν όλους τους Παλαιστίνιους από τη Γάζα

Ένα έγγραφο του υπουργείου Πληροφοριών του Ισραήλ που διέρρευσε αποκαλύπτει ότι ο στόχος του πολέμου με τη Γάζα είναι η εθνοκάθαρση του παλαιστινιακού πληθυσμού και η αποστολή επιζώντων προσφύγων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Το έγγραφο 10 σελίδων, φέρει το λογότυπο του Υπουργείου Πληροφοριών — ενός μικρού κυβερνητικού φορέα που παράγει έρευνα πολιτικής και μοιράζεται τις προτάσεις του με τις υπηρεσίες πληροφοριών, τον στρατό και άλλα υπουργεία. Προτείνει την πλήρη μεταφορά πληθυσμού και καλεί επίσης το Ισραήλ να δεσμεύσει τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια. Το έγγραφο υπάρχει πλήρως μεταφρασμένο στον ιστόποπο +972mag.com.

Tο έγγραφο συνιστά στο Ισραήλ να ενεργήσει για να «εκκενώσει τον άμαχο πληθυσμό στο Σινά» κατά τη διάρκεια του πολέμου. να δημιουργήσουν σκηνές και αργότερα πιο μόνιμες πόλεις στο βόρειο Σινά για να απορροφήσουν τον εκτοπισμένο πληθυσμό. και στη συνέχεια να δημιουργήσει μια «στείρα ζώνη αρκετών χιλιομέτρων… εντός της Αιγύπτου και να αποτρέψει την επιστροφή του πληθυσμού σε δραστηριότητες/κατοικίες κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ». Ταυτόχρονα, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, πρέπει να κινητοποιηθούν για να εφαρμόσουν την κίνηση.

Σημειώνεται ότι η ύπαρξη του εγγράφου δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι οι συστάσεις του λαμβάνονται υπόψη από το σύστημα ασφαλείας. Παρά το όνομά του, το Υπουργείο Πληροφοριών δεν είναι υπεύθυνο για κανένα όργανο πληροφοριών, αλλά εκπονεί ανεξάρτητα μελέτες και έγγραφα πολιτικής, τα οποία διανέμονται προς εξέταση από την κυβέρνηση και τους φορείς ασφαλείας αλλά δεν είναι δεσμευτικά για αυτούς.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button