ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Στον «χορό» των Ρίχτερ η Κρήτη – Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας για την δραστηριότητα στην περιοχή

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ νότια του νομού Ηρακλείου – Το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα

Έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων νότια του Ηρακλείου, μετά και την τελευταία σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το βράδυ Τρίτης (2/7), πρόκειται για την τρίτη σε διάρκεια λίγης ώρας. 

Πιο συγκεκριμένα, ακόμη ένας σεισμός μεγέθους 4,5 β. της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε νότια του νομού Ηρακλείου. Ο σεισμός καταγράφηκε 5 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά της Μιαμούς Ηρακλείου, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. 

Καθησυχαστικός ο Λέκκας

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού κ. Αντώνη Κωνσταντουλάκη, δεν υπάρχει καμία ζημιά καταγεγραμμένη στην περιοχή, όπως είπε στο neakriti.gr.

Ωστόσο ο δεύτερος σεισμός ήταν επίγειος και αρκετά δυνατός με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ανησυχήσουν. Μάλιστα, όπως ο ίδιος είπα «έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιο Λέκκα ο οποίος μας είπε να κάνουμε λίγο υπομονή, καθώς μαζεύει δεδομένα για να δει για ποιο ρήγμα πρόκειται. Ωστόσο δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας».

 Υπενθυμίζεται ότι περίπου δέκα λεπτά πριν τις 10:00 το βράδυ, σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 β. της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ Τρίτης (2/7), σε θαλάσσιο χώρο νότια του νομού Ηρακλείου. 

Seismos

Ο σεισμός καταγράφηκε 11 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων Ηρακλείου, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5  χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. 

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα, άλλη μία σεισμική δόνηση καταγράφηκε μεγέθους 2,6 β. της κλίμακας Ρίχτερ,  31 χιλιόμετρα νότια των Καλών Λιμένων. 

σεισμούλης

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button