ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Στη φυλακή και ο δεύτερος 19χρονος, μέλος της σπείρας που «ξάφριζε» αυτοκίνητα τις Σποράδες

Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία απολογίας στον Ανακριτή και στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου για την σπείρα που είχε «ρημάξει» της Σποράδες, με τον δεύτερο 19χρονο επίσης να προφυλακίζεται. Οι άλλες δυο γυναίκες ηλικίας 20 και 22 ετών αντίστοιχα αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και την υποχρέωση να δηλώνουν το παρόν μια φορά το μήνα στο Α.Τ.

Συγκεκριμένα οι πέντε Ρομά πήραν το πλοίο της γραμμής που ενώνει την Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες. Το διήμερο 28-29/06/2024 η συμμορία κατάφερε και διέπραξε συνολικά οχτώ περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα από τα νησιά Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο. Σπάζοντας το τζαμί αυτοκινήτων ή παραβιάζοντας την κλειδαριά αφαιρούσαν από τουρίστες ότι έβρισκαν, χρήματα, προσωπικά έγγραφα, τιμαλφή, γυαλιά ηλίου και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένης κλοπής, τετελεσμένης και σε απόπειρα. Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου το απόγευμα της 01/07/2024, όπου και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν οι δυο προχθές (03/07/2024) και οι άλλοι τρεις χθες (04/07/2024) .

Οι ίδιοι μέσω του δικηγόρου τους αρνήθηκαν όλες τις κλοπές εκτός από μια, αυτής της Σκιάθου καθώς βρέθηκαν πάνω τους 100 κορόνες Σουηδίας. «Ήταν μια απερισκεψία» δήλωσαν στον ανακριτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο 19χρονοι τελούσαν τις κλοπές για αυτό και προφυλακίστηκαν, καθώς οι τρεις γυναίκες που αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους, εκτελούσαν χρέη τσιλιαδόρων

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button