ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Στην Περιφέρεια Κρήτης η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη – Το πρόγραμμα της επίσκεψης στην Κρήτη

Από τις 5 έως και τις 7 Ιουνίου 2024, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης

Την Περιφέρεια Κρήτης, επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη (5/6), η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, η οποία βρίσκεται στην Κρήτη και θα παραμείνει έως και την Παρασκευή, 7 Ιουνίου. Η κ. Μενδώνη ήρθε να αντιμετωπίσει τέσσερα σοβαρά προβλήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού.

Το απόγευμα θα βρεθεί στο Λασίθι για τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Αγίου Νικολάου όμως τις επόμενες ημέρες η κ. Μενδώνη θα περιοδεύσει στο Δικταίο Άντρο μετά και το “ξαφνικό” κλείσιμο για την στερέωση των πρανών και εκεί αναμένονται να υπάρχουν εξελίξεις.

Επίσης η επιθεώρηση στο εργοτάξιο του αεροδρομίου Ηρακλείου όπου έχουν βρεθεί αρχαιότητες αναμένεται να είναι πολύ σημαντική ενώ την Παρασκευή κλείνουν τις λεπτομέρειες για τις λύσεις που θα δοθούν για τις όψεις των καταστημάτων στην Κνωσό, τις διαμορφώσεις στο πάρκινγκ και εν συνεχεία αναμένεται στον Δήμο Ηρακλείου να συζητηθεί το θέμα της προγραμματικής σύμβασης ενδέχεται και η υπογραφή αυτής για την παραχώρηση των ενετικών τειχών. 

Το πρόγραμμα της Υπουργού όπως ανακοινώθηκε είναι το ακόλουθο: 

Από τις 5 έως και τις 7 Ιουνίου 2024, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης:

Τετάρτη 5/6               

19:00: Εγκαίνια Αρχαιολογικού Μουσείου Αγίου Νικολάου, Λασίθι

Πέμπτη 6/6    

10:00: Χαιρετισμός της Υπουργού στο σεμινάριο «Cultural Heritage School 3», Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

12:00: Σύσκεψη για το Δικταίο Άντρο, στο Οροπέδιο Λασιθίου

17:00: Αυτοψία στο Καστέλι Ηρακλείου   

Παρασκευή 7/6

10:00: Σύσκεψη για την ΟΧΕ Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων, στην Περιφέρεια Κρήτης

13:00: Σύσκεψη στον Δήμο Ηρακλείου για την Προγραμματική Σύμβαση για τα Ενετικά Τείχη

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button