ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Εκατοντάδες Άη Βασίληδες τρέχουν αύριο στο Βόλο για φιλανθρωπικό σκοπό

Στο κέντρο της πόλης αναμένεται να ξεχυθούν αύριο, εκατοντάδες Αη Βασίληδες, που θα τρέξουν για φιλανθρωπικό σκοπό αλλά και με στόχο να μεταφέρουν το δικό τους γιορτινό μήνυμα αλλά και μήνυμα για την αξία της άσκησης για την ανθρώπινη υγεία. Πρόκειται για την καθιερωμένη πλέον δρομική εκδήλωση Volos Santa Run που επιστρέφει στην πόλη, προ-παραμονή Πρωτοχρονιάς για έκτη χρονιά.

Το 6ο Volos Santa Run θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο. Δρομείς κάθε ηλικίας από μωρά μέχρι ηλικιωμένους καλούνται να φορέσουν στολές Αη Βασίλη ή το κόκκινο σκουφάκι τους και να τρέξουν τη διαδρομή από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προς τον Αγιο Κωνσταντίνο μέσω της παραλίας, επιστροφή μέσω του ινσταγκραμικού πάρκου, στη Δημητριάδος, στην Αγίου Νικολάου και Ερμού και τερματισμό στον Αγιο Νικόλαο.

Πρόκειται για μία γιορτινή διαδρομή στον στολισμένο Βόλο, στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν περισσότεροι από 200 Αη Βασίληδες. Σύμφωνα με το μέλος της οργανωτικής επιτροπής, Κώστα Κυριαζή, η δρομική αυτή εκδήλωση ήρθε ως έμπνευση από το εξωτερικό. Εικόνες Αη Βασίληδων στους δρόμους ευρωπαϊκών πρωτευουσών ενέπνευσαν τη Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, που αποφάσισε να διοργανώσει τον πρωτότυπο αυτόν αγώνα με φιλανθρωπικό σκοπό.

Στην αφετηρία, θα υπάρχει κουμπαράς και κάθε συμμετέχων θα μπορεί να διαθέτει το ποσό που επιθυμεί. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα ενισχύσουν οικονομικά τέσσερα ιδρύματα της πόλης και συγκεκριμένα, το Ορφανοτροφείο Βόλου, τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αυτισμό Μαγνησίας, τη «Φλόγα» -Σύλλογος Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες και την ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων).

Σύμφωνα με τον κ. Κυριαζή, στην πόλη υπήρχε το υπόβαθρο για την καθιέρωση του αγώνα – θεσμού. «Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε το δρομικό κίνημα να ενδυναμώνεται. Ο κόσμος έχει αντιληφθεί τα οφέλη της άσκησης και την ενέταξε στην καθημερινότητά του, ιδίως μετά την πανδημία του κορονοϊού. Τότε πολλοί είχαν ξεκινήσει να αθλούνται για να ξεφεύγουν και αρκετοί έγιναν αθλητές. Χαιρόμαστε να βλέπουμε τα πάρκα, τις πλατείες και τους χώρους άθλησης γεμάτα. Ο κόσμος πρέπει να αθλείται για τη δική του υγεία», σημειώνει ο κ. Κυριαζής.

Όπως ο ίδιος εξηγεί το Santa Run δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα. «Τρέχουμε και περπατάμε στη διαδρομή για να χαρούμε. Και όλοι θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο στον τερματισμό», αναφέρει.

Πέρυσι, στον αγώνα συμμετείχαν παρέες φίλων, οικογένειες, μεμονωμένοι δρομείς ακόμη και μητέρες με τα μωρά τους στα καροτσάκια ή και ηλικιωμένοι 80 και 85 ετών.

Σημειώνεται ότι την δρομική εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου, υποστηρίζουν ο Κένταυρος Βόλου, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και αθλητικοί σύλλογοι της πόλης.

Πηγή: taxydromos.gr (Ελένη Χάνου)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button