ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Στην Κρήτη ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας Σαχάκ Μασαλιάν

Κατά την άφιξή του στο Ηράκλειο εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στο νησί, ενώ μετέφερε μήνυμα ειρήνης το οποίο η ανθρωπότητα όπως τόνισε έχει ανάγκη, ειδικά αυτή την περίοδο

Στο Ηράκλειο για ολιγοήμερη επίσκεψη, βρίσκεται ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας κ.κ. Σαχάκ Μασαλιάν. Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας, έφτασε στο Ηράκλειο το βράδυ της Δευτέρας 17-6-2024 όπου τον υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, ο τοποτηρητής του μητροπολίτη της Αγίας Αρμενικής Αποστολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος αρχιμανδρίτης Χορέν Αρακελιάν, ο Αποστολικός Τοποτηρητής της Εξαρχίας των εν Ελλάδι Αρμενίων Καθολικών Hovsep Bezazian, ο Αιδεσιμότατος Αρμενικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Βιγκεν Τσολακιαν, ο γενικός Ποιμένας Αρμενίων Κρήτης αρχιεπίσκοπος Γεζνίκ Πετροσιάν, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης και εκπρόσωποι της κρητικής παροικίας των Αρμενίων.

Κατά την άφιξή του στο Ηράκλειο εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στο νησί, ενώ μετέφερε μήνυμα ειρήνης το οποίο η ανθρωπότητα όπως τόνισε έχει ανάγκη, ειδικά αυτή την περίοδο.

Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας Σαχάκ Μασαλιάν κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της Εκκλησίας της Κρήτης, με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό και εκπροσώπους της παροικίας στους τέσσερις νομούς του νησιού.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στην αρχαιότερη εκκλησία που σώζεται στην Ευρώπη, στον «Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο» που βρίσκεται στην οδό Λασθένους 12 στην περιοχή «Καμαράκι» του Ηρακλείου.

Ο μακαριότατος πατριάρχης θα εορτάσει την ονομαστική του εορτή, καθώς την ημέρα εκείνη τιμάται η μνήμη των αγίων Σαχάκ Παρθέβ και Μεσρόπ Μαστότς. Η γιορτή είναι αφιερωμένη στον Πατριάρχη Αρμενίων Σαχάκ Παρθέβ, που ήταν ο επικεφαλής των μεταφραστών της Βίβλου από τα Ελληνικά στα Αρμενικά 405-431 μ.χ. και τον αρχιμανδρίτη Μεσρόπ Μαστότς.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button