ΚρήτηΤοπικές Είδησης

“Ορθόδοξος Λόγος”: Άγιος Νεκτάριος, o άνθρωπος της αγάπης και της συγχώρεσης

Πολιτισμός

“Ορθόδοξος Λόγος”: Άγιος Νεκτάριος, o άνθρωπος της αγάπης και της συγχώρεσης

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 στην ΚΡΗΤΗ TV με τον Ιωάννη Λίλη

Ο Άγιος Νεκτάριος γεννήθηκε στη Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης και η ζωή του συνδέθηκε με την Κωνσταντινούπολη, τη Χίο, την Αλεξάνδρεια, την Αθήνα, τη Ριζάρειο Σχολή, την Αίγινα. Συκοφαντήθηκε απίστευτα, πέρασε δεινές καταστάσεις για τα προς το ζην, αλλά κατάφερνε σε όλες τις δυσκολίες να κρατήσει την καρδιά του όρθια στην αγάπη του Θεού και των ανθρώπων, οι οποίοι τον συκοφαντούσαν άδικα και αδιάκοπα. 

Κοιμήθηκε το 1920, πάμφτωχος, συκοφαντημένος, τελείως καταφρονημένος από τους πολλούς, οι οποίοι αγνοούσαν το μεγαλείο της αγαπώσης καρδίας του, το οποίο όμως δεν αγνοούσε ο καρδιογνώστης Θεός. Η χάρις του Θεού δεν τον εγκατάλειψε ποτέ, και το 1961 αγιοκατάχθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ύστερα από πλήθος θαυμαστών σημείων, τα οποία έγιναν και συνεχίζονται μέχρι τις μέρες μας στην χάρη του.

Τι σημαίνει σήμερα για μας ο βίος του Άγιου Νεκταρίου; Πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε την καρδιά μας όρθια, όταν όλοι και όλα είναι εναντίον μας; Πόσο εύκολα μπορούμε να αγαπούμε, να συγχωρούμε και να προχωρούμε; Πόσο εύκολα μπορούμε να μιμηθούμε, έστω και λίγο, τον βίο του Άγιου Νεκτάριου;

Αυτά τα ζητήματα συζητά η ζωντανή εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV «Ορθόδοξος Λόγος», την Κυριακή 29 Οκτωβρίου και ώρες 16:30′-17:20′, πάντοτε με την ευλογία, αγάπη και προτροπή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, κ.κ. Ευγενίου. 

Στην παρουσίαση της εκπομπής ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, κ. Ιωάννης Λίλης.

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button