Διεθνής επικαιρότητα

«Ευχαριστούμε αμερικανικά Πανεπιστήμια»: Μηνύματα ευγνωμοσύνης από Παλαιστίνιους στη Γάζα

Την ευγνωμοσύνη τους στους φοιτητές στις ΗΠΑ εκφράζουν Παλαιστίνιοι από τη Ράφα στη Γάζα όπου έχουν καταφύγει για να αποφύγουν τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Οι Παλαιστίνιοι γράφουν μηνύματα ευγνωμοσύνης και συμπαράστασης προς το φιλοπαλαιστινιακό φοιτητικό κίνημα σε σκηνές στη νότια πόλη Ράφα, όπου περίπου ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, αναφέρουν οι New York Times.

«Ευχαριστούμε, αμερικανικά πανεπιστήμια», έγραψε ένα μήνυμα που καταγράφηκε σε βίντεο. «Ευχαριστούμε, φοιτητές για την αλληλεγγύη σας προς τη Γάζα, το μήνυμά σας έφτασε» σε εμάς, αναφέρεται σε άλλο μήνυμα.

Οι Παλαιστίνιοι «είναι πολύ χαρούμενοι που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που στέκονται μαζί μας», είπε ο Μοχάμεντ αλ-Μπαραντέι, ένας 24χρονος που αποφοίτησε πρόσφατα από το οδοντιατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αλ-Αζχάρ, ο οποίος μίλησε τηλεφωνικά από τη Ράφα.

«Το ιδιαίτερο είναι ότι αυτό συμβαίνει στην Αμερική και ότι οι άνθρωποι εκεί είναι ακόμη ενήμεροι και η ευαισθητοποίηση πολύ καθημερινά για την παλαιστινιακή υπόθεση», πρόσθεσε.

Ο Άκραμ αλ Σάτρι, ένας 47χρονος ανεξάρτητος δημοσιογράφος που βρίσκεται σε καταφύγιο στη Ράφα, είπε ότι οι κάτοικοι της Γάζας «παρακολουθούν με ελπίδα και ευγνωμοσύνη το φοιτητικό κίνημα στις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Για εμάς αυτό είναι μια αχτίδα ελπίδας σε εθνικό επίπεδο», πρόσθεσε σε φωνητικό μήνυμα την Τετάρτη.

«Έζησα όλη μου τη ζωή στη Λωρίδα της Γάζας και δεν ένιωσα ποτέ ελπίδα όπως τώρα», είπε η Bisan Owda, μια 25χρονη Παλαιστίνια που καταγράφει τον πόλεμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button