Διεθνής επικαιρότητα

Στα άδυτα ενός Ρωσικού πολεμικού πλοίου – Έχει «δέσει» λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές των ΗΠΑ

Το «Ναύαρχος Γκόρσκοφ» είναι ένα από το πιο σύγχρονα πολεμικά πλοία στον στόλο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Το πλοίο έχει ελλιμενιστεί στην Αβάνα της Κούβας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τις ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αρκετές εκατοντάδες Κουβανοί περιμένουν κάτω από τον καυτό ήλιο για να περιηγηθούν στο πλοίο, που έχει ικανότητα να εκτελεί υπερηχητικές βολές που ταξιδεύουν με ταχύτητα μεγαλύτερη των 6.000 μιλίων την ώρα.

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά το κομβόι των τεσσάρων ρωσικών πλοίων και καταγράφουν τις κινήσεις τους.

Το CNNi επιβιβάστηκε στο πλοίο και περιηγήθηκε στο κύριο κατάστρωμά του υπό το βλέμμα των Ρώσων ναυτών που παρακολουθούσαν κάθε κίνηση των επισκεπτών.

Στο άνω κατάστρωμα, στο οποίο το κοινό δεν έχει πρόσβαση, φαίνεται ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός επικοινωνίας που φυλάσσεται από ένοπλους στρατιώτες.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν τα αντιπυραυλικά συστήματα άμυνας και ένα κανόνι που μπορεί να ρίξει βολές σε απόσταση 23 χιλιομέτρων.

Μετά το τέλος της – συντομότατης – ξενάγησης, οι επισκέπτες αποβιβάζονται με έναν ναύτη να τους μετρά με προσοχή έναν-έναν μην τυχόν και έχει μείνει κάποιος πίσω και μάθει τα μυστικά του ρωσικού πολεμικού πλοίου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button