ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Σταματά το έργο και φεύγουν 155 υγειονομικοί από το πρόγραμμα Philos 2

Για τα 155 άτομα που εργάζονται στα νοσοκομεία δεν έχει βρεθεί κανένας τρόπος ως τώρα να παραμείνουν στις θέσεις τους, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη… από το υπουργείο Υγείας

Τι αποκαλύπτουν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ στο πρόγραμμα PHILOS 2 και συγκεκριμένα στο Υποέργο 4, το οποίο αφορά μόνο τα νοσοκομεία; Όπως δημοσιοποιούν, στις 12/6 είχαν μια συνάντηση στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου πληροφορήθηκαν επίσημα ότι στις 31 Ιουλίου το πρόγραμμα PHILOS του ΕΟΔΥ σταματάει (!!!).

Έτσι όμως πρακτικά τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα προσωπικού, καθώς θα λείπουν 155 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων (ιατροί, νοσηλευτές, μαιευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, διερμηνείς). 

Για τα 155 άτομα που εργάζονται στα νοσοκομεία δεν έχει βρεθεί κανένας τρόπος ως τώρα να παραμείνουν στις θέσεις τους, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη… από το υπουργείο Υγείας, που μέχρι πρότινος ήταν ο φορέας εποπτείας τους, ούτε από το υπουργείο Μετανάστευσης. Το Υποέργο 4 δε συνεχίζει στα νοσοκομεία. Δε γνωρίζουν καν πώς προέκυψε στον σχεδιασμό. Ο ΕΟΔΥ, επίσης, είναι κάθετος και δε θέλει το πρόγραμμα PHILOS να συνεχίσει στα νοσοκομεία. Επομένως, οι εργαζόμενοί του είναι πλέον όλοι στον αέρα… Ωστόσο!!! 

Έχει και χειρότερα, αφού μόλις προχθές έφτασε σε όλους email από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, ότι η παράτασή τους είναι έως 30 Ιουνίου, δηλαδή κατά ένα μήνα λιγότερο!!!! Χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Παρόλο που πριν από λίγες ημέρες τούς είχαν στείλει και υπογράψανε προσυμπληρωμένες Υπεύθυνες Δηλώσεις, στις οποίες αναγραφόταν αποδοχή για παράταση του προγράμματος PHILOS 2 έως και 31/07.

Η κατάσταση είναι πλέον κρίσιμη. Το πρόγραμμα προχωράει με ανάδοχο χωρίς πρόβλεψη για νοσοκομεία… Σε 15 ημέρες 155 υγειονομικοί θα φύγουν από τα νοσοκομεία… Δεν τρέχει τίποτα κατά τ’ άλλα και ο υπουργός Υγείας το… βιολί του με τα επί χρήμασι απογευματινά χειρουργεία… 
 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button