ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Στέφανος Κασσελάκης: Παρουσίασε το Πόθεν Έσχες 2023 δημόσια στον Λευκό Πύργο – «Στέλνω στο Μαξίμου το excel με τα εισοδήματά μου» (vid)

«Παρουσιάζω την περιουσιακή μου κατάσταση εδώ μπροστά σας. Γιατί, παρότι δεν έχω ακόμη την νομική υποχρέωση να το κάνω, είναι για μένα ύψιστη τιμή»

Απάντηση στο Μαξίμου, σχετικά με το πόθεν έσχες, του έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Δευτέρας (3/6), παρουσιάζοντας τα περιουσιακά του στοιχεία και πετώντας το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει κάτι αντίστοιχο.

«Σας καταθέτω σήμερα την πιο βαθιά μου αλήθεια» σημείωσε και κάλεσε το γραφείο του να στείλει το Εxcel με τα εισοδήματά του για το 2023 στο Μαξίμου για να περάσει κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκείνος τα δικά του στοιχεία και να τα δημοσιοποιήσει πριν από τις ευρωεκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε τα περιουσιακά στοιχεία του για το 2023 σε γιγαντοοθόνη και προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει και εκείνος τα δικά του δημόσια πριν τις ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα ανέφερε:

“Η προπαγάνδα της Ν.Δ δημιούργησε για μένα μια εικόνα ενός ανθρώπου που δεν κόπιασε ποτέ. Που του ήρθαν όλα εύκολα. Όπως ένας πρωθυπουργός που είναι ζάμπλουτος και πραγματικά δεν κοπίασε ποτέ και του ήρθαν όλα εύκολα. Στην Αμερική το να δείχνεις το σπίτι σου είναι η απόλυτη διαφάνεια στην Ελλάδα μεταφράζεται σε επιδειξιμανία. Η ζωή μου δεν είναι αυτή. Είναι γεμάτη από ρωγμές κορυφώσεις και μεγάλες πτώσεις.

Δε γεννήθηκα πλούσιος. Η μητέρα μου αριστούχος στην οδοντιατρική εδώ στη Θεσσαλονίκη να δουλεύει νύχτα μέρα για να στηρίξει τα πρώτα βήματα του πατέρα μου στο σπιτάκι στον Πειραιά. Με επαγγελματική επιτυχία του πατέρα μου, η εξαπάτηση, το Παραδικαστικό και η πτώση. Στα 14 είχα ένα εισιτήριο και μια υποτροφία στην Αμερική.

Πρέπει να έρθετε στη θέση ενός παιδιού που αφήνει τον τόπο και την οικογένεια του για να έχει κάποιο μέλλον. Πήγα στην Αμερική. Μπήκα με υποτροφία με το σπαθί μου και όχι γιατί είχα μπαμπά πρωθυπουργό και δούλεψα στην πιο ανταγωνιστική αγορά με τον ιδρώτα μου.

Δεν είχα μπαμπά πρωθυπουργό να με βάλει στην Εθνική Τράπεζα με 10.000 ευρώ το μήνα. Έφερνα κέρδη όχι όπως ο πρωθυπουργός που πήγε ο μπαμπάς του και του είπε μην ανησυχείς έχουμε στασίδι στη Βουλή εδώ και έναν αιώνα. Βίωσα έντονα και τον ουρανό και τον γκρεμό. Και το τελευταίο μου δολάριο είναι φορολογημένο. Στις ΗΠΑ αν φοροδιαφύγεις πας φυλακή. 

Οι φορολογικές αρχές είναι αμείλικτες. Έρχονται σε έναν άνθρωπο που έβγαλε με μόχθο χρήματα και του ζητούν πόθεν έσχες ενώ η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου. Είναι απατεώνες και ανίκανοι μαζί. 

Τα στοιχεία του πόθεν έσχες. Η δική μου αριστερά είναι στην ψυχή μου όχι στην τσέπη μου! Το πόθεν έσχες του περασμένου έτους αφορούν και εμένα και τον Τάιλερ και το λέω για τα πληρωμένα πιστόλια του Μαξίμου. Εμένα χτυπήστε. Η αλλοδαπή μεταβιβάστηκε όταν πληροφορήθηκα ότι δεν μου επιτρέπεται να έχω τέτοια εταιρεία. 

eggrafo2

Καλώ τον Μητσοτάκη να παρουσιάσει τα δικά του περιουσιακά στοιχεία πριν τις ευρωεκλογές και να τα παρουσιάσει. Πόσα ακόμη ακίνητα προστέθηκαν στη Μονόπωλη των ακινήτων του; Που είναι το σπίτι του Βολταίρου;”

Παρακολουθήστε την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ζωντανά: 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also
Close
Back to top button