ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Συλλήψεις και αυτόφωρο για τις κινητοποιήσεις στο Ελαφονήσι

Δύο μέρες απανωτά έκαναν κινητοποιήσεις οι κάτοικοι της Χρυσοσκαλίτισσας και του Ελαφονησίου για το νερό που δεν έχουν και την μπάρα απαγόρευσης των Ι.Χ. στην παραλία και στο τέλος ήρθαν και συλλήψεις! Συνελήφθη ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού του Λαφονησίου Αλέκος Σαψάκης. 
Αναλυτικότερα, με τη διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνα κατοίκων για το νερό Αλέκος Σαψάκης, μετά τον αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στην παραλία του Ελαφονησίου στην Κίσσαμο Χανίων. 
Ορίστηκε δικάσιμος με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών και αφέθηκε ελεύθερος. 
Οι κάτοικοι πάντως δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους δίνοντας προθεσμία τεσσάρων ημερών, αλλιώς θα προχωρήσουν ακόμη πιο δυναμικά. 
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη σύλληψη του Σαψάκη θεωρώντας ότι είναι προσπάθεια εκφοβισμού, αναφέροντας: «Αντί να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα οι λογής-λογής αρμόδιοι, κεντρικό κράτος και τοπική διοίκηση, στέλνουν την Αστυνομία με την αίολη κατηγορία της παρακώλησης συγκοινωνιών, για να εκφοβίζουν τον κόσμο που κινητοποιείται για το δικαίωμα να έχει νερό να πιει το 2023. 
Ζητάμε να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη σε βάρος του συλληφθέντος και να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης της περιοχής της Χρυσοσκαλίτισσας αλλά και της ευρύτερης περιοχής». 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button