ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Παύλος Μπαριτάκης και το Δημοτικό Συμβούλιο Βιάννου

Ο Σεβασμιότατος κ.κ. Ανδρέας, δώρισε μια εικόνα με την Παναγία Γοργοϋπήκοο στον κ. Μπαριτάκη, δίνοντας του ταυτόχρονα την ευχή για καλή δύναμη στο έργο που αναλαμβάνει στο Δήμο Βιάννου

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Βιάννου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Παύλου Μπαριτάκη, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων και των μελών των Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων.

Ήταν μια εκδήλωση που έγινε παρουσία επισήμων προσκεκλημένων, εκπροσώπων της Πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Αρχών, αλλά και πολλών δημοτών!

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα Δημοτική Αρχή και στο έργο που καλείται να επιτελέσει και να φέρεις εις πέρας την επόμενη πενταετία.

Μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις και στόχους που έχουν ήδη τεθεί. Μια χρονιά στην οποία «δεν περισσεύει κανείς και στη διάρκεια της οποίας, απαιτείται συνεργασία και σύμπραξη δυνάμεων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος των δημοτών» όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο νέος Δήμαρχος στη διάρκεια της ομιλίας του, μετά τον Αγιασμό και την Ορκωμοσία.

Ο κ. Μπαριτάκης μίλησε για το όραμα, το πρόγραμμα, τις προτεραιότητες, τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της νέας δημοτικής Αρχής την νέα περίοδο που ξεκινά από σήμερα, λέγοντας πως: «Δέσμευση μας είναι ότι όλοι μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, προκειμένου να υπηρετήσουμε με σεβασμό, εντιμότητα, συνέπεια και ήθος τον δημότη και να δράσουμε με συνέπεια, συστηματικότητα και υπευθυνότητα για να επιλύσουμε τα προβλήματα που τον αφορούν».

Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του επισήμανε πως χρέος και ευθύνη όλων είναι να ενώσουν δυνάμεις και να δουλέψουν σκληρά – με συνεννόηση και συνεργασία – για να κάνουν το Δήμο καλύτερο σε όλα τα επίπεδα, κρατώντας το θετικό έργο της Προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

«Με αταλάντευτες και αδιαπραγμάτευτες αρχές μας την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη και τη χρηστή διοίκηση θα προχωρήσουμε συντεταγμένα για τις αναγκαίες αλλαγές όπου χρειάζεται προκειμένου να κάνουμε πράξη το όραμα μας. Τώρα, είναι η στιγμή που πρέπει όλοι να δείξουμε τη δέουσα ωριμότητα, αλλά και υπευθυνότητα, συμβάλλοντας καθένας από το δικό του μετερίζι στην κοινή προσπάθεια για να πάμε τον τόπο μας μπροστά, μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις και άγονους διαπληκτισμούς. Και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας…», δήλωσε ο κ. Μπαριτάκης που έκλεισε την ομιλία του εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι: «όλοι μας αντιλαμβανόμαστε, αυτή την ώρα, τις ευθύνες που αναλαμβάνουμε απέναντι στους πολίτες του Δήμου μας. Οι προκλήσεις που έχουμε απέναντι μας ίσως να είναι νέες. Τα εργαλεία με τα οποία τις αντιμετωπίζουμε μπορεί να είναι νέα. Όμως οι αξίες από τις οποίες εξαρτώνται οι επιτυχίες μας -σκληρή δουλειά, εντιμότητα, θάρρος, δικαιοσύνη, πίστη και αγάπη για τον τόπο μας- είναι παλιά, είναι αληθινά, τα έχουμε μέσα στην καρδιά μας και με αυτές θα προχωρήσουμε. Αν θέλουμε επομένως να επιτύχουμε στο έργο μας οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το έργο που αναλαμβάνουμε ως υπέρτατη υπηρεσία καθήκοντος».

Σημειώνεται ότι την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους: ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκος Παρασύρης, εκπρόσωπος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και του Υφυπουργού Ανάπτυξης Μάξιμου Σενετάκη, εκπρόσωπος της Βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Ελένης Βατσινά, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Σταύρος Τζεδάκης, Θανάσης Περισυνάκης και Γιώργος Καρτσάκης.

Ήταν επίσης οι Δήμαρχοι: Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, Αρχανών Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης, Γόρτυνας Μιχάλης Κοκολάκης, Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Αθανασάκης, Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας και Μυλοποτάμου Γιώργος Κλάδος

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ακόμη: ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Δ. Ηρακλείου Μιχάλης Καραμαλάκης, ο πρώην Βουλευτής Μανόλης Στρατάκης, ο πρώην Νομάρχης Δημήτρης Σαρρής, ο πρώην αντινομάρχης Γιώργος Γιανναδάκης, ο πρώην Δήμαρχος Βιάννου Μανόλης Κλαδάκης, ο πρώην Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Μηλιαράς, η πολιτεύτρια του ΠΑΣΟΚ Ελένη Μαραγκάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου Αριστομένης Συγγελάκης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Ενώ ο Σεβασμιότατος κ.κ. Ανδρέας, δώρισε μια εικόνα με την Παναγία Γοργοϋπήκοο στον κ. Μπαριτάκη, δίνοντας του ταυτόχρονα την ευχή για καλή δύναμη στο έργο που αναλαμβάνει στο Δήμο Βιάννου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button