Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Φίλοι Μονοπατιών Χίου: Εκλογές και εκδρομή στα μονοπάτια της Αμανής

Η διοίκηση του Συλλόγου Φίλοι Μονοπατιών Χίου, καλεί τα μέλη του για συμμετοχή σε εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου ( 5 μέλη) και Ελεγκτικής επιτροπής (3 μέλη), διετούς θητείας. Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, και ώρα 18.30, στο καφέ «Αερικό» στον Καρφά.

Εν τω μεταξύ την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου, οι Φίλοι Μονοπατιών σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ “ΘΕΡΜΑΙ ΑΓΙΑΣΜΑΤΩΝ” πραγματοποιούν περιπατητική διαδρομή στα ξεχασμένα μονοπάτια της Αμανής, που ξαναζωντάνεψαν πάλι και αυτή την εποχή είναι στολισμένα με κυκλάμινα.

Η διαδρομή συνολικού μήκους 10 χλμ. περίπου έχει αφετηρία το χωριό Αφροδίσια και τέρμα τα Αγιάσματα. Θεωρείται διαδρομή μέτριας δυσκολίας, αφού τα μονοπάτια είναι πρόσφατα συντηρημένα και μόνο το πρώτο χιλιόμετρο είναι ανηφορικό.

Το μονοπάτι περνάει επίσης από τα Κουρούνια και τον Εγρηγόρο. Μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει κάποιος από αυτά τα χωριά, αν θέλει να περπατήσει λιγότερο. Στη συνέχεια το μονοπάτι περνάει από το μοναστήρι της Ευαγγελίστριας και τερματίζει στα Αγιάσματα. Εδώ υπάρχει η ευκαιρία να χαλαρώσει κάποιος στα ιαματικά λουτρά και να απολαύσει μασάζ ή ρεφλεξολογία, ενώ λειτουργεί και ταβέρνα για φαγητό.

Το ραντεβού είναι στις 10:00 π.μ. της Κυριακής 29/10/2023 στα Αφροδίσια, στον Άγιο Μάμα. Η μετακίνηση θα γίνει με ιδιωτικά αυτοκίνητα και ο περίπατος με ατομική ευθύνη, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή να διαθέτουν όλοι τον κατάλληλο εξοπλισμό (δηλαδή παπούτσια πεζοπορίας, σακίδιο με προσωπικά είδη,  νερό,  αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, ενεργειακό σνακ κλπ., μπατόν, αδιάβροχο).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button