ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Σαββατοκύριακο για γερά νεύρα για τους κατοίκους του Παγκρητίου – Οργή και αγανάκτηση για την ηχορύπανση και τα καυσαέρια που τους “έπνιξαν”

Κάτοικος της περιοχής εκφράζει τα παράπονά του μέσω του neakriti.gr για την εκδήλωση για την οποία έδωσαν άδεια να διεξαχθεί στον αστικό ιστό οι τοπικές Αρχές

Με αφορμή την εκδήλωση που έλαβε χώρα το σαββατοκύριακο στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου, αναγνώστης του neakriti.gr εκφράζει τα παράπονά του για τις άκρως ενοχλητικές για τους κατοίκους της περιοχής συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της οχλαγωγίας και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προέρχονται από τα οχήματα που παίρνουν μέρος στους αγώνες που διοργάνωσαν οι τοπικές Αρχές.

Όπως αναφέρει ο E.Σ., «με αφορμή την εκδήλωση που λαμβάνει χώρα από χτες 15/06/2024 στο Παγκρήτιο Στάδιο θα ήθελα να καταθέσω τι βιώνουμε οι κάτοικοι της περιοχής. 

Κόρνες, σπινιαρίσματα, γκαζώματα, μουσική στη διαπασών, καπνός από λάστιχα που καίγονται στην άσφαλτο, σκάστρες εξατμίσεων, καυσαέρια, νταλίκες, μηχανές και αγωνιστικά αυτοκίνητα… Ο Δήμος Ηρακλείου προάγει το πνεύμα του αθλητισμού στο Παγκρήτιο Στάδιο όλο το σαββατοκύριακο αγνοώντας τις συνθήκες ηχορύπανσης αλλά και ατμοσφαιρικής ρύπανσης που όλο αυτό προκαλεί.

Προφανώς πρόκειται για την πλέον κατάλληλη “πίστα” στο Ηράκλειο και την οποία πληρώνουν οι δημότες… για άλλο όμως σκοπό. Αναρωτιέμαι, ο κύριος αντιδήμαρχος Αθλητισμού, ο κύριος Τσαπάκης, ενεργοποίησε κάποιο από τα εγκεφαλικά του κύτταρα πριν δώσει τη σχετική άδεια να διεξαχθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση; Δεν υπήρχαν άραγε άλλα σημεία λιγότερο κατοικημένα για να λάβει χώρα ένα τέτοιο γεγονός; Δύο μέρες ταμπουρωμένοι στα σπίτια μας για να γλιτώσουμε από την ηχορύπανση και τον πνιγηρό καπνό. Μωρά και ηλικιωμένοι σε έξαλλη κατάσταση, αλλά ο Δήμος προάγει “πολιτισμό”. 

Ντροπή στους ιθύνοντες», καταλήγει ο αναγνώστης του neakriti.gr.  

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button