ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον 36χρονο Γιώργο – Θρήνος στην Ιεράπετρα για τον θάνατό του (pics)

Θλίψη επικρατεί στην Ιεράπετρα για τον θάνατο του 36χρονου Γιώργου Νταγιάκου

Σήμερα θα πουν το τελευταίο αντίο συγγενείς και φίλοι στον 36χρονο Γιώργο Νταγιάκο, που έχασε την ζωή του το βράδυ της Τετάρτης (3/7) από πυροβολισμό. Η κηδεία του θα τελεστεί στις 5:30 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας. 

Υπενθυμίζετια ότι σαν κεραυνός έπεσε στην κοινωνία της Ιεράπετρας η είδηση του θανάτου του 36χρονου αγρότη-κτηνοτρόφου Γιώργου Νταγιάκου, που αφήνει πίσω του ορφανό από πατέρα ένα τετράχρονο αγοράκι…

Γιατί να συμβεί αυτό το απίστευτο στη σύλληψη του περιστατικό που στοίχισε τη ζωή ενός εξαιρετικού παιδιού, ενός παραγωγικού, δημιουργικού νέου οικογενειάρχη, που είχε βάλει τη ζωή του σε μια σωστή πορεία, δίνοντας καθημερινά τη μάχη για να μπορέσει να ανταποκριθεί με επάρκεια στις ανάγκες του αγροτικού επαγγέλματος και του κτηνοτροφικού , μετά από πολλά χρόνια ξενιτιάς και επίπονης εργασίας στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, αναρωτιούνται όλοι στην περιοχή. 

Το Καπίστρι (Σταυρός) από όπου κατάγεται η χαροκαμένη μάνα του Αγγελική Σιγανού, που έχασε το μοναχοπαίδι της, αλλά και το Κεντρί όπου εργαζόταν η μητέρα του και εκείνος είχε τις περισσότερες συναναστροφές του, θρηνούν και προσπαθούν να δώσουν κουράγιο και δύναμη στους οικείους του αδικοχαμένου παλικαριού.

Ο Γιώργος Νταγιάκος είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει τα τελευταία χρόνια την ξενιτιά στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, για να βρίσκεται κοντά στη σύντροφο του και το αγοράκι τους και για να μπορεί να είναι κοντά στις θερμοκηπιακές του καλλιέργειες, καθώς και στην ανάγκες της εκτροφής των ζώων που διατηρούσε. Αποφάσισε λοιπόν να γίνει μέλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Κάμιρος» και της Ομάδας Παραγωγών  «Κρητικό Περβόλι», όπου παρέδιδε τα κηπευτικά που παρήγαγε, για συσκευασία και κοινή πώληση μέσα από το δίκτυο του Συνεταιρισμού.

thumbnail_20240704_115101.jpg

«Πράγματι ο Γιώργος Νταγιάκος ήταν από τα νέα μέλη της Ομάδας Παραγωγών «Κρητικό Περβόλι». Από τη στιγμή που πληροφορηθήκαμε το τραγικό συμβάν του θανάτου του , έχουμε όλοι στην ομάδα μας συγκλονιστεί και προσπαθούμε να ξεπεράσουμε το σόκ. Έχουμε χάσει τη γή κάτω από τα πόδια μας. Ο  Γιώργος  ήταν πραγματικά ένα εργατικό φιλότιμο παιδί, που όποτε το χρειαζόμασταν στον Συνεταιρισμό ήταν «παρών» αν και νέο μέλος.  Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί με πολλά χαρίσματα,  γι αυτό και μας έχει συγκλονίσει το γεγονός του τραγικού του θανάτου..

Έχουμε προσφερθεί σαν ομάδα  να καλύψουμε όλα τα έξοδα της κηδείας του, εφόσον συμφωνεί και η οικογένεια του. Αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε και να εκφράσουμε τη βαθιά οδύνη μας, τα συλλυπητήρια μας και τη θλίψη μας, στη μητέρα του, στη γυναίκα του και σε όλη την οικογένεια του», μας είπε ο ταμίας του Δ.Σ. της ομάδας Παραγωγών «Κάμιρος» κ Κώστας Αστροπεκάκης.

thumbnail_20240704_115101.jpg

Ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Κεντριού κ Μανόλης Μακράκης, είπε ότι, «όλη η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη. Το παιδί καταγόταν από το Καπίστρι, μεγάλωσε μαζί με τα παιδιά μου, και ήταν ένα εξαιρετικό πρόσχαρο παιδί, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και γι αυτούς και άλλους λόγους έχει συγκλονιστεί όλη η περιοχή από τον θάνατο του. Δεν έχω λόγια να σας περιγράψω τα συναισθήματα μας. Είμαστε όλοι σε μια οδύνη.  Αυτά  τα συμβάντα δεν πρέπει να συμβαίνουν στις μέρες μας. Εύχομαι στην οικογένεια του τα θερμά μου συλλυπητήρια, υπομονή και κουράγιο».

Μοναδικό θέμα συζήτησης στο καφενείο του Κεντρίου

Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης οι θαμώνες του Καφενείου στο Κεντρί διαβάζουν την τραγική είδηση στην Neakriti.gr και εκφράζουν τη θλίψη τους και τα ερωτηματικά τους για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Γιώργος Νταγιάκος βρέθηκε βανάσιμα τραυματισμένος από σφαίρα στο στήθος.

«Είναι αδιανόητο να χάνεται σε αυτή την ηλικία και με αυτόν τον τρόπο ένας νέος αξιαγάπητος άνθρωπος,  εργατικός οικογενειάρχης , που δεν είχε δώσει ποτέ αφορμές να εμπλακεί σε φασαρίες και άλλες τέτοιες περίεργες καταστάσεις. Ο Γιώργος δεν ήταν από τους ανθρώπους που προκαλούσαν και δεν μπορούμε να εξηγήσουμε ακόμα πως βρέθηκε με μια σφαίρα στο στήθος», είπε κ. Νίκος στο καφενείο του Κεντριού.

thumbnail_20240704_115101.jpg

Δίπλα του ο κ. Αντώνης που έχει ζήσει την απώλεια ενός μικρού παιδιού προσθέτει ότι, «δεν υπάρχουν λόγια  με τα οποία να μπορεί κανείς να δώσει λίγο κουράγιο στους γονείς που χάνουν παιδιά σε μικρή ηλικία. Θερμά συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα στη μάννα που χάνει το μονάκριβο παιδί της».

Ο τέως πάρεδρος του οικισμού Κεντρί κ. Μιχάλης, εκφράζει την οδύνη του λέγοντας ότι «δεν έχουμε ακόμα καταλάβει όλοι μας ότι τα όπλα στα χέρια ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση μέθης σκοτώνουν … Ο Γιώργος έφυγε τόσο άδικα και τόσο νωρίς αφήνοντας ορφανό ένα τετράχρονο αγοράκι. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και καλό κουράγιο σε όλη την οικογένεια του».

Ο παπά Γιώργης εφημέριος του Κεντριού, δεν μπορεί να το πιστέψει… «Πώς να πιστέψω ότι έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή αυτό το εξαιρετικό παιδί. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και καλό Παράδεισο να έχει».

Αιχμές σε αυτούς που ανέχονται την οπλοκατοχή και την οπλοχρησία άφησε ο κ. Μανόλης συνταξιούχος τραπεζικός. «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι έχουμε γίνει το ίδιο με περιοχές της ενδοχώρας,  όπου οι νέοι κυκλοφορούν με το πιστόλι στη μέση. Η πολιτεία θα πρέπει επιτέλους να φροντίσει ώστε να αφοπλιστούν όλα αυτά τα παλληκάρια και οι νταήδες,  που νομίζουν ότι κάτι κερδίζουν κυκλοφορώντας με το κουμπούρι στη μέση».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φίλοι και συγγενείς εκφράζουν με μαντινάδες την οδύνη τους… «Πισώπλατα στην έκανε την κίνηση τού ο Χάρος… γιατί ομπρός σου να σταθεί δεν είχενε το θάρρος….», γράφει μεταξύ άλλων  η Βαγγελιώ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button